Bohemian Square – Festival de Cultura Urbana, aduce la Brasov „Ferestrele Lumii”

Ferestrele lumii se deschid pentru brasoveni si pentru turistii din inima tarii, intre 21-23 august, la Bohemian Square – Festival de Cultura Urbana. Colectia fascinanta de lucrari a fotografului portughez de talie internationala, Andre Vicente Goncalves, numita „Ferestrele Lumii” va fi expusa in Piata Sfatului din Brasov, in cadrul festivalului.

Expozitia prezinta intr-un mod captivant evolutia arhitecturala a lumii si diversitatea fascinanta a fiecarui oras, exprimata chiar si la nivelul acestor detalii ale caselor, care sunt ferestrele. De la texturi si culori, la materialele folosite la tipuri de obloane, Goncalvez ne aduce aproape amanunte vizuale prin care putem cunoaste specificul unor locatii fermecatoare. Din Lisabona spre exemplu, artistul aduce ferestre incadrate cu faianta, transmitand astfel specificul orasului, pentru care faianta este un simbol inca din secolul al 16-lea. Din Evora, un alt oras portughez cuceritor, Goncalvez a ales ferestre incantatoare incadrate in pereti albi cu detalii galbene.

Sub tematica „Ferestre”, seria de lucrari a lui Goncalves este in deplina rezonanta cu scopul Asociatiei Bohemian de a deschide orizonturile comunitatii locale catre posibilitatile inepuizabile de exprimare prin arta. Aceasta tematica este regasita in fiecare sectiune a festivalului, precum si in instalatiile create de catre arhitecti talentati ai tarii, care vor fi expuse in centrul Brasovului. Astfel, festivalul Bohemian Square ofera vizitatorilor “ferestre” catre un viitor in care arta este accesibila, in care arta este intalnita la fiecare pas, integrata in cadrul urban, in atatea moduri incat fiecare dintre noi sa se regaseasca intr-o forma sau alta si sa se inspire.

O alta surpriza pregatita de Bohemian Square este o interventie artistica pe unul dintre autobuzele RAT Brasov, care si-a dovedit dorinta de exprimare prin arta si deschiderea la nou. Astfel, vizitatorii Bohemian Square sunt invitati sa se bucure de un moment de creatie artistica pe autubuzul expus in Piata Sfatului.

bohemian-square-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *