Caravana Filmelor NexT aduce cinema sub clar de luna, pe Aleea de sub Tampa

Dupa Cluj-Napoca, Caravana Filmelor NexT va ajunge la Brasov, pe Aleea de sub Tampa, unde iubitorii de filme isi pot intinde paturile pe iarba verde pentru cinema sub clar de luna. Pe 11 si 12 august, spectatorii se pot bucura impreuna de filmele scurte din cele doua programe: NexT Oscars Night si NexT Romanian Shorts.

Joi, 11 august, ora 21:00, cele cinci scurtmetraje de fictiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film si castigatorul Premiului Oscar in 2016 sunt proiectate la NexT Oscars Night.

Ave Maria (Basil Khalil, Palestina/ Franța/ Germania, 2015, 15’)
O familie de israelieni aflaţi în faţa unei mânăstiri, de Sabat, deranjează rutina tăcută cu care s-au obişnuit cinci călugăriţe trăind în sălbăticia din West Bank.

Shok (Jamie Donoughue, Marea Britanie/ Kosovo, 2015, 21’)
În Kosovo, în 1998, doi băieţi sunt cei mai buni prieteni şi duc o viaţă normală – dar pe măsură ce războiul pune stăpânire pe ţara lor, existenţa zilnică se umple de violenţă şi teamă.

Totul va fi bine / Alles Wird Gut (Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30’)
Michael, tată divorţat, îşi ia ca de obicei fiica de opt ani, Lea, căreia îi este devotat, pentru a petrece împreună weekendul. La început, pare să fie o vizită normală, dar Lea descoperă curând că s-a schimbat ceva.

Bâlbâitul / Stutterer (Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12’) – câștigător al Premiului Oscar 2016
Pentru un tipograf singuratic, o relaţie online s-a dovedit a fi o legătură de care avea mare nevoie, fără să trebuiască să dezvăluie problema bâlbâielii din cauza căreia trăieşte atât de izolat. Acum, însă, este pus în situaţia de-a se întâlni în carne şi oase cu persoana respectivă.

Ziua unu / Day One (Henry Hughes, Danemarca, 2016, 14’)
În urma unui divorţ chinuitor, o femeie de origine afgano-americană însoţeşte trupele militare ale Statelor Unite ca traducătoare în Afganistan. În prima ei misiune, merge împreună cu soldaţii în urmărirea unui individ care confecţionează bombe şi ajunge în situaţia de a-i ajuta acestuia soţia însărcinată când încep durerile naşterii, depăşind diferenţele culturale sau de gen.

Vineri, 12 august, ora 21:00, este seara dedicata filmelor romanesti: NexT Romanian Shorts – cele mai aplaudate 6 scurtmetraje romanesti de la editia din 2016 a festivalului.

Prăjitorul de pâine / Toaster (regia Cristian Pop, România, 2015, 16′)
Lipsit de experiență, un tânăr se lovește mai devreme decât și-ar fi dorit de aspectele dure ale vieții. Drumul către maturitate presupune o alegere greu de făcut. Cine va învinge: prăjitorul de pâine sau bicicleta?

Te mai uiţi şi la om / Second Look, (regia Ana Maria Comănescu, România, 2015, 23′)
Radu şi Mădălina, doi tineri îndrăgostiţi, se duc în vizită la părinţii ei. Pe drum iau un autostopist cu care se împrietenesc.

Vacanţă la ţară / Summer Break (regia Andrei Tănase, România/Germania, 2015, 22′)
Mircea îşi petrece vacanţa de vară împreună cu vărul său Denis, la ţară, la bunici. Fiind obişnuiţi cu viaţa de la oraş, cei doi adolescenţi se plictisesc repede şi decid să facă „crop circles” îan lanul de grâu al vecinului.

Azi nu / Not Today (regia Cristina Iliescu, România, 2014, 14′)
Iulia, Tudor şi fetiţa lor de trei ani, Maria, se întorc din vacanța de iarnă petrecută în Austria. Par a fi o familie fără griji, dar o banală oprire la benzinărie e fatală relaţiei.

Dispozitiv 0068 / 0068 Sniper’s Nest (regia Radu Bărbulescu, România, 2015, 20′)
Un lunetist se instalează într-un apartament de la ultimele etaje pentru a asigura perimetrul pe parcursul summit-ului NATO. Acolo o descoperă pe proprietara apartamentului, o bătrână pe jumătate paralizată, care nu vorbeşte niciodată. Deodată, bătrâna îi spune lunetistului ceva ce le va schimba amândurora viaţa.

Paper Bag (regia Roxana Benţu, România, 2015, 12′)
Dl. B se trezește vesel într-o dimineață, nerăbdător să își înceapă rutina zilnică, dar de îndată ce se întâlnește cu pisica lui dragă, realizează că nu avea să fie o zi obișnuită.

După Brasov, traseul caravanei continua la Sfantu Gheorghe (13 – 14 august, Parc Elisabeta), Sinaia (15 – 16 august, Parc Dimitrie Ghica), Timisoara (17 – 18 august, Parc Muzeul Banat), Arad (19 – 20 august, Parcul Eminescu), Oradea (22 – 23 august, Parcul Cetatii).

Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *