Distractie cu Oktoberfest si #PrinBrasovulMeu

Dragii mei, in caz ca nu stiati, Brasovul a fost plin pana la refuz in week-end-ul ce tocmai s-a incheiat. Care a fost motivul? Simplu. Oktoberfest 2015, cel mai mare eveniment din Brasov, se desfasoara in aceasta perioada (3-13 septembrie). Daca nu ati ajuns inca in Brasov, va recomand sa o faceti. Am intalnit foarte multi oameni care au venit din Germania, Japonia sau China special pentru acest lucru.

Cu ocazia #PrinBrasovulMeu, un eveniment organizat de catre Social Media Brasov in parteneriat cu Oktoberfest si Grupul Economic German, am avut ocazia sa traiesc pe viu traditia germana adoptata dupa modelul bavarez timp de trei zile si, bineinteles, sa aflu si va recomand cat mai multe lucruri distractive/care merita incercate.

In primul rand, v-as recomanda ca seara sa o rezervati exclusiv pentru Oktoberfest, cel putin pana la ora 0:00. Ar fi bine sa va rezervati din timp o masa. Nu prea aveti sanse sa gasiti una libera. Muzica se inchide la ora 22:00, ultima comanda se ia la ora 23:00. Ar fi bine sa stiti aceste lucruri. Dupa ora 0:00 puteti sa mergeti la o teresa sau sa va odihniti pentru urmatoarea zi.

Sunt destule lucruri interesante de vazut si ziua. Marti, de exemplu, puteti participa la ziua romano/bavareza. Miercuri este ziua Salsa Picante.

Pentru mai multe detalii va recomand sa consultati programul evenimentului. Il gasiti Aici.

Evident, pe langa Oktoberfest, mai sunt si alte lucruri de facut prin Brasov si imprejurimi. In ultimele trei zile programul meu a fost urmatorul:
1. Karting la Kartbahn Kronstadt. Este singura pista de karting indoor din judetul Brasov. Daca aveti parte de vreme urata si vreti sa va distrati, o cursa de karting poate fi exact ceea ce cautati.
Pret: 10 tururi – 20 lei, 10 minute – 45 de lei

2. Urcare cu cremaliera la Cetatea Rasnov si vizitarea cetatii. Va recomand sa cautati un ghid. Istoria acestei cetati merita cunoscuta.
Pretul unei urcari dus-intors cu cremaliera: 12 lei – adulti, 6 lei – copii
Pret vizitare cetate: 10 lei/persoana sau 5 lei pentru studenti/elevi

3. Echitatie si plimbare cu trasura la Centrul de Echitatie Cristina (Rasnov)
Pretul unei lectii didactice de 45 de minute – 50 lei.
Pretul unui abonament de 10 ore – 500 lei. Majoritatea persoanelor reusesc sa invete sa calareasca un cal dupa 10 ore. Daca vreti sa invatati asta, cumparati un abonament.

4. Tiroliana la Comando Park – Complex Casa Viorel. Pasionatii de sport si adrenalina vor iubi acest loc.

5. Karaoke la Schwarz Pub… pentru ca oricine stie sa cante dupa berile baute la Oktoberfest.

6. Vizita la Dino Parc Rasnov. Copiii, in special, vor iubi acest loc, dar sa nu credeti ca nu am vazut foarte multi adulti acolo. Trebuie sa vizitati acest loc daca ajungeti in Rasnov.
Pret: copii sub 3 ani – gratuit, copii intre 3 si 14 ani – 22 lei, adulti – 28 lei, grup de copii +10 – un bilet gratuit.

7. Vizita de “lucru” la Elmas, o firma cu capital 100% privat autohton, care isi desfasoara activitatea in domeniul echipamentelor de ridicat si manipulat. Un foarte bun exemplu de cum sa ai succes in economia romaneasca. Firma a reusit in cei 25 de ani de activitate sa devina lider in domeniu, ceea ce nu este usor pentru nimeni.

8. Vizita de “lucru” la Selgros. Ce puteam sa vizitam acolo? Simplu. In caz ca nu stiati, cei de la Selgros au propria lor carmangerie si brutarie. Produsele de panificatie si cele din carne sunt produse chiar in magazinul din care va faceti cumparaturile. Apropo, pentru ca sunt sigur ca nu stiati, si persoanele fizice isi pot face de ceva vreme un card de acces in magazin. Aveti nevoie doar de un buletin. Intrebati la intrare si o sa primiti mai multe detalii.

9. Foarte putine ore de somn. O sa incerc sa le recuperez in aceasta saptamana.

Promit sa revin cu detalii despre fiecare obiectiv in parte.

prinbrasovulmeu

#prinbrasovulmeu este un eveniment organizat de Social Media Brașov si sustinut de Oktoberfest, Clubul Economic German, Elmas, Ciucas, Selgros, Dino Parc Rasnov, Kartbahn Kronstadt, Casa Viorel, Centru Echitatie Cristina Rasnov, Primaria Rasnov, Hotel Ramada, Telecabina Tampa.

No Responses to “Distractie cu Oktoberfest si #PrinBrasovulMeu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *