Beneficiile folosirii uleiului de susan

Inainte sa trecem la subiectul articolului, probabil va intrebati ce este uleiul presat la rece de susan. Pe scurt, acesta este unul dintre cele mai renumite uleiuri din bucataria orientala, atat datorita stralucirii sale deosebite, a parfumului usor si a gustului plin, dar si datorita versatilitatii sale in bucatarie. Este perfect pentru preparatele din fructe de mare si foarte rezistent la caldura, ceea ce inseamna ca este numai bun pentru prajit, dar este savuros si in sosurile pe baza de otet, in salate de spanac sau de brocoli.

Pe langa bogatia gustului, acest ulei ofera si un echilibru excelent de acizi grasi, care ajuta la diminuarea colesterolului din sange.

Si sa nu credeti ca lumea foloseste ulei de susan de numai cativa ani. Oh nu, uleiul de susan, bogat in vitaminele A, B, E, acid folic, lecitina, antioxidanti, acizi grasi mononesaturati si polinesaturati si minerale, precum calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu sau zinc, este folosit de peste 5000 ani, fiind aproape la fel de cautat ca petrolul in India Antica.

Care sunt beneficiile lui?
1. Uleiul de susan tine organismul departe de boli si ofera beneficii imense pentru piele, par dinti si oase.
2. Are proprietati antidepresive, antivirale, antifungice, antioxidante si antiinflamatoare.
3. Protejeaza organismul impotriva unor tipuri de cancer precum: tumori cerebrale, cancer de colon, ovarian, pulmonar, cancer de prostata, cancer de piele, leucemie.
4. Regleaza nivelul de colesterol din sange, imbunatateste sanatatea sistemului digestiv si cardiovascular, previne diabetul, ofera protectie impotriva radiatiilor.
5. Este foarte util in probleme respiratorii, reumatism si boli renale.
6. A fost demonstrat faptul ca uleiul de susan presat la rece indeparteaza placa bacteriana si tartrul, previne respiratia urata, intareste gingiile si inalbeste dintii, beneficii care se obtin prin tehnica numita “mestecarea uleiului” sau “oil pulling”.

Dupa cum va puteti da seama, acest ulei trebuie sa aiba loc in bucataria dumneavoastra. Beneficiile lui pentru sanatatea dumneavoastra si a celor dragi trebuie sa fie pe primul loc, iar acest produs ajuta mai mult decat va puteti imagina. Si sa nu credeti ca este folosit doar in bucatarie. Fiind un remediu extraordinar pentru ingrijirea pielii si a parului, uleiul de susan este folosit si in cosmetica sau in saloanele de masaj.

Bineinteles, puteti testa aceste beneficii doar incercand produsul. Daca va intereseaza, il puteti gasi AICI.

ulei-susan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *