Care e diferenta dintre un espresso obtinut din capsula si o cafea la ibric – plusuri si minusuri

Se pare ca tot mai multi romani pun accentul pe calittea unei cafele si nu mai accepta compromisuri cand vine vorba de momentul cu care isi incep fiecare dimineata. Espressoarele care functioneaza pe capsule de cafea sunt departe de a fi o moda trecatoare. Dimpotriva, marii producatori de cafea vin cu fel si fel de sisteme pentru espresso la capsula si concep propriile mecanisme care promit o cafea din ce in ce mai buna.

Vorbesc aici despre espressoarele acelea mici, destinate consumatorilor casnici, nicidecum utilizarii in baruri, unde consider ca trebuie se existe numai aparate profesionale care functineaza pe baza de cafea boabe proaspat rasnita.

  1. Continut

Poate o sa crezi ca o capsula din cafea contine E-uri si alte ingrediente artificiale care imbogatesc gustul si consistenta cafelei. Nu neaparat. Cele mai multe capsule, cum ar fi tipurile de capsule Lavazza, contin 100% cafea macinata, iar diferitele sortimente care exista difera in functie de tipul de cafea (arabica sau robusta) sau de originea boabelor (tara unde este cultivata cafeaua).

  1. Timp de preparare

Daca ne referim strict la o portie pentru o doza de cafea, e mai simplu sa folosim un espressor cu capsule, pentru ca tot ce trebuie sa facem e sa introducem capsula in aparat si sa apasam pe un buton. Cu toate acestea, ia in calcul si ca espressorul trebuie curatat si decalcifiat periodic.

  1. Pretul

Aici depinde foarte mult de tipul de capsula pe care il folosesti sau de cafeaua pe care vrei sa o prepari la ibric. In general, o cafea obtinuta din capsula ar trebui sa coste in jur de 1 leu, dar pretul poate fi si de 0,60 lei, in functie de producator si de sistemul espressorului cu care este compatibil. Per total, cafeaua la ibric preparata dintr-un pachet de cafea macinata obisnuita ar trebui sa coste ceva mai putin decat un espresso din capsula.

Investitia intr-un espressor pe baza de capsule se justifica printr-o cafea mai aromata, cu un gust ales in functie de preferinte si cu o crema mai bogata deasupra. Una pusa peste alta, alegerea modului in care iti pregatesti cafeaua tine nu doar de criteriile de mai sus, ci si de gusturi, astfel ca iti recomand sa incerci ambele variante, pentru a afla ce ti se potriveste mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *