Curatenie vs. timp

Jim Rohn spunea odata ca: “Time is more valuable than money. You can get more money, but you cannot get more time”. Nu cred ca am inteles niciodata complet ceea ce voia sa spuna. Asta pana in momentul in care m-am trezit ca am atat de multe lucruri de facut incat nu imi ajung cele 24 de ore dintr-o zi. Ba chiar am ajuns in situatia in care as plati pentru timpul necesar terminarii tuturor proiectelor pe care le-am inceput.

Partea buna? Nu am timp sa ma plictisesc. De fapt, nici nu cred ca mai am cuvantul acesta in dictionar. Partea proasta? Tot timpul meu este programat in asa fel incat rareori imi permit sa-l schimb. In timp ce munca mea a devenit prioritatea numarul unu, orice alta activitate mi se pare o mare pierdere de timp. Gen curatenia. Avand in vedere ca stau singur, partea de curatenie intotdeauna m-a… incurcat. Nu neaparat pentru ca nu imi place, ci pentru ca as putea sa fac lucruri mult mai importante in timpul respectiv.

Ganditi-va putin la urmatoarele activitati: spalatul rufelor, calcatul rufelor, spalarea geamurilor/pardoselelor/gresiei/faiantei, curatarea baii, aspiratul covoarelor, stersul prafului, curatarea aragazului. Cam cat timp dureaza sa faci toate aceste activitati? Exact! Poti sa pierzi chiar si o zi din saptamana pentru a avea un apartament curat, timp in care ai putea sa te distrezi/sa te relaxezi/sa stai cu persoana iubita, timp in care ai putea sa termini un proiect foarte important. Ce frumos ar fi daca s-ar putea ocupa altcineva de aceasta activitate, nu-i asa?

Ei bine, intr-o lume in care timpul devine tot mai important si mai scump, cineva s-a gandit ca genul acesta de activitate este o idee buna pentru o afacere. Si nu s-a gandit prost. Cred ca aceasta a fost povestea primei firme de curatenie. Din cate am auzit, a avut un succes atat de mare incat, in scurt timp, firmele de curatenie au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Sigur, serviciul oferit costa, dar acesta este unul din modurile prin care poti sa faci rost de mai mult timp pentru activitati mult mai importante.

In schimbul unui pret, firmele respective iti ofera servicii de curatenie profesioniste, iar casa ta va sclipi. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa contactezi o astfel de firma. Cei de acolo iti vor trimite o echipa acasa si de acolo ramane doar sa stabilesti ceea ce au ei de facut. Iti faci un abonament si nu va mai trebui vreodata sa iti bati capul cu genul acesta de activitate.

O sa ai timp suficient sa iti vezi de treaba sau sa te distrezi, atat timp cat faci suficienti bani si iti permiti serviciul respectiv, bineinteles. Asadar, daca stati prost cu timpul, va recomand un astfel de servciu.

curatenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *