The Best Years of Our Lives (1946)

Cu toate ca am spus ca sunt absolut satul de filmele a caror tema are legatura cu al doilea razboi mondial, The Best Years of Our Lives (1946) mi-a fost recomandat atat de mult incat nu am putut sa nu devin curios in privinta lui. Am inteles perfect de ce mi-a fost recomandat cu atata caldura dupa ce l-am vazut.

Credeti-ma pe cuvant, trebuie neaparat sa vedeti acest film. Daca va pasioneaza filmele, daca va pasioneaza povestile de dragoste, daca va pasioneaza dramele in general, atunci The Best Years of Our Lives o sa fie genul de productie care ati vrea sa nu se termine.

Pe parcurusul povestii o sa intelegeti, chiar si daca foarte putin, drama unor soldati care au fost la razboi si s-au intors acasa total schimbati. O sa fiti martori la efortul lor de a se integra intr-o societate care nu are nici cea mai mica idee cum ororile unui razboi pot sa te schimbe. Bonus (si probabil partea mea preferata), o sa aveti parte de o poveste de dragoste neasteptata care o sa va faca sa zambiti la final. Evident, nu pot sa va dau prea multe detalii, dar banuiesc ca pana acum ati prins putina incredere in gusturile mele in materie de drame romantice.

Cautati-l! Nu o sa va para rau!

Povestea: La sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial, trei ofiteri americani din acelasi oras, dorind sa se intoarca acasa, se intalnesc din intamplare intr-un aeroport. Inca din primele minute cei trei formeaza o prietenie si isi tin de urat pana ajung acasa.

Evident, viata asa cum o stiau ei inainte de razboi este total schimbata, iar ranile/trairile/amintirile lor nu le fac intoarcerea acasa mai usoara.

Al Stephenson, unul dintre ofiteri, trebuie sa se intoarca la un loc de munca pe care ar vrea sa nu il mai aiba si sa se reobisnuiasca cu viata de familie. Fred Derry, cel de-al doilea ofiter, trebuie sa isi gaseasca un loc de munca si, pe langa chinul acesta, mai trebuie sa suporte si o sotie nerecunoscatoare care vrea numai bani si iesiri in oras. Iar Homer Parrish, cel mai ghinionist dintre ei, trebuie sa se obisnuiasca cu faptul ca si-a pierdut ambele maini in razboi si sa infrunte viata din aceasta pozitie.

Unde intervine povestea de dragoste? In viata lui Fred Derry, cel care mai primeste inca o sansa in momentul in care o intalneste pe fiica lui Al…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *