Session 9 (2001)

Session 9 (2001) – unul dintre cele mai ciudate filme psihologice pe care le-am vazut vreodata. Intotdeauna am iubit acest gen de productii. De ce? Pentru ca au darul de a te pune pe ganduri, pentru ca sunt creative si se joaca in fel si chip cu mintea ta, pentru ca sunt originale si rareori ai ocazia sa vezi doua filme psihologice care sa semene. Cu toate acestea, Session 9 intra intr-o zona mai extrema a categoriei. O sa fiti nevoiti sa stati pana la sfirsitul filmului si chiar si atunci nu prea o sa intelegeti la ce v-ati uitati sau care a fost ideea povestii. Putini o sa inteleaga acest film. Vi-l recomand doar daca ati vazut Donnie Darko (2001) si v-a placut.

Mi-a placut? Nu pot sa raspund la aceasta intrebare. Cu siguranta m-a pus pe ganduri si probabil acesta este farmecul lui Session 9. Nu stii ce sa crezi, nu intelegi cum s-a ajuns pana la final. Sfirsitul poate fi diferit pentur fiecare persoana care il vede. Majoritatea o sa spuna despre acest film ca este cea mai mare porcarie pe care au vazut-o vreodata…

Povestea: O echipa de curatare primeste o slujba de care au nevoie ca de aer: sa curete un fost azil de nebuni. Desi totul parea sa fie simplu, un proiect ca oricare altul, lucrurile se complica in momentul in care cei din echipa incep sa fie afectati de vietile lor personale. Pe scurt, Hank se intalneste cu fosta iubita a lui Phil, bebelusul sefului de echipa pare sa-l afecteze mai mult decat si-ar fi putut imagina, Mike pare sa fie foarte atras de cazul unui fost pacient al azilului si asculta inregistrarile pe care doctorul acestuia le-a facut.

Ce contin aceste inregistrari? Povestea unui fost pacient cu personalitati multiple, una dintre acestea fiind Simon care apare de abia in Sedinta 9/Session 9. Cine este acest Simon si ce legatura are cu echipa de curatare? Ramane sa aflati singuri… daca puteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *