Terminator Genisys (2015)

Simt nevoia sa lamuresc cateva lucruri inainte sa va vorbesc despre acest film.
1. Consider ca Terminator 2 (1991) este unul dintre cele mai bune SF-uri facute vreodata.
2. Terminator 3 si 4 au fost doua filme proaste. Nici macar nu vreau sa imi aduc aminte de ele.
3. Jay Courtney imi este foarte antipatic. Incerc de ceva vreme sa aflu motivul pentru care primeste roluri in filme.
Trecand peste aceste detalii, Terminator Genisys a reusit sa ma surprinda intr-un mod placut, mai ales dupa ce am citit destule critici care distrug acest film din toate punctele de vedere.

Se compara cu Terminator 2? Nu. Nici pe departe. Nici macar nu se apropie de Terminator 1, dar a reusit cumva sa imi aduca aminte de cele doua productii si mi s-a parut suficient de interesant incat sa nu ma plictiseasca, cu toate ca exista destule detalii care pun multe semne de intrebare in legatura cu povestea folosita in film. Oricum, avand in vedere lucrurile rele pe care le-am auzit despre Genisys, pot sa va spun ca nu m-am asteptat la mare lucru. Poate de aceea am fost si surprins.

Ah da, ca sa nu uit, subiectul lui Genisys isi cam bate joc in toate felurile posibile de povestea din primele filme. Stiu ca ar trebui sa-l urasc pentru asta, dar nu pot. A fost relativ interesant. Nu pot sa spun ca m-a plictisit. Va recomand sa il vedeti la cinematograf.

Povestea: Judgment Day – 29 august 1997 – ziua in care Skynet, programul/inteligenta artificiala care se ocupa de automatizarea sistemului de aparare cu rachete SUA, decide sa foloseasca rachetele nucleare americane si sa stearga omenirea de pe fata planetei. Multi ani mai tarziu, dupa un razboi lung intre oameni si cyborgi, supravietuitorii condusi de John Connor reusesc, intr-un final, sa distruga Skynet si sa obtina o noua sansa, dar nu inainte ca acesta sa trimita in trecut un Terminator menit sa-i distruga inamicii.

Ca sa fie sigur ca viitorul/trecutul nu va fi schimbat, John Connor il trimite pe sergentul Kyle Reese (Jai Courtney) pe urmele Terminatorului. Pana aici seamana cu subiectul din Terminator 1, nu-i asa? Ei bine, aici incep problemele si diferentele. In momentul in care Kyle este trimis in trecut, mai multe evenimente duc la o fracturare a timpului, iar anul in care ajunge nu mai este deloc asa cum ar fi trebuit sa fie.

Evident, nu pot sa va dau mai multe detalii pentru ca as strica farmecul filmului. Din acelasi motiv nu pot sa pun nici trailerul. Mintile luminate care l-au facut au scapat un spoiler de toata frumusetea in el. Va recomand sa evitati trailerele acestui film.

P.S Aceasta poveste va fi continuata. Pregatiti-va pentru inca doua filme Terminator.

terminator_genisys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *