Tomorrowland (2015)

Tomorrowland – locul in care nimic nu este imposibil… esecul financiar pe care acest film il reprezinta pentru cei de la Disney ne demonstreaza pe deplin asta. Dar nu va ingrijorati, actionarii de acolo inca numara banii pe care i-au facut cu Avengers: Age of Ultron (2015). Iar cand o sa termine de numarat banii respectivi, o sa inceapa sa viseaze la cei pe care ii vor face in decembrie/ianuarie cu Star Wars: The Force Awakens (2015). In caz ca nu stiati, da, Marvel si Lucas Ltd. sunt detinute de Disney.

Cu toate acestea, faptul ca un film original, care a costat foarte multi bani, nu a avut succes este un semnal de alarma pentru toti cei care isi doreau sa foloseasca creativitatea pe viitor. Ce inseamna asta? Inseamna ca trebuie sa ne asteptam la o perioada plina de remake-uri si idei reciclate, dar care fac bani. Pentru ca, pana la urma, acesta este obiectivul principal al celor care fac filme, indiferent de gogosile pe care incearca uneori sa vi le vanda: profitul.

De ce a dat gres Tomorrowland? Poate pentru ca nimeni nu stie care a fost ideea filmului. Nici producatorul lui nu cred ca stie cui a vrut sa se adrese cu aceasta poveste. A fost pentru copii? A fost pentru adulti? Nimeni stie. Iar lumea s-a cam saturat de o poveste inexistenta/proasta/plictisitoare/fara sens prezentata intr-un ambalaj frumos. Sigur, filmul exceleaza din punct de vedere grafic, dar asta nu l-a ajutat cu nimic.

Concluzia? Ca adulti, nu cred ca aveti ce cauta la acest film. Nu va irositi banii pe el. Nu merita efortul. Povestea o sa va plictiseasca rau de tot. Si s-ar putea sa aveti nevoie de mult timp ca sa intelegeti povestea. Nu va faceti griji. Nu este vina voastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *