Lila & Eve (2015)

Lila & Eve (2015) – un thriller pe care ar trebui sa il incercati, mai ales daca va pasioneaza filmele cu si despre razbunare. Dupa cum v-am mai spus si in trecut, povestile care se bazeaza pe tema dreptatii/justitiei/razbunarii intotdeauna au avut un efect ciudat asupra mea. Nu as putea sa va explic exact de ce, dar ma atrag. Plus ca imi place sa cred ca exista o anumita chestie numita karma, o dreptate divina care, intr-un fel sau altul, nu te lasa sa pleci nepedepsit de pe aceasta planeta.

Cam la asta se rezuma si Lila & Eve (2015), drama a doua mame care se chinuie sa traiasca dupa ce copiii lor au fost omorati. Toata lumea le spune ca o sa fie bine, ca mai pot sa faca oricand un alt copil, ca ar trebui sa isi gaseasca un hobby sau ar trebui sa isi ocupe mintea cu altceva, dar niciun sfat nu le ajuta. Poate si pentru ca nu ai cum sa dai sfaturi atunci cand nu intelegi durerea altcuiva, atunci cand nu intelegi cu adevarat situatia in care cineva sa afla.

Negasind nici un mod in care sa inteleaga ceea li s-a intamplat, un mod in care sa creada ca totul va fi bine in viitor, un ajutor din partea politistilor care ar putea sa faca macar un pic de dreptate, Lila (Viola Davis) si Eve (Jennifer Lopez) se decid sa le ceara singure socoteala celor care le-au omorat copiii.

Vor reusi cele doua sa faca dreptate? Vor reusi ele sa scape de durerea insuportabila pe care o simt? Ramane sa aflati singuri…

P.S Daca o sa va placa acest film, va recomand sa incercati si Death Wish (1974) sau The Brave One (2007). Au o tema similara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *