Legea de reglementare a jocurilor de noroc online

In caz ca nu stiati, din acest an autoritatile romane au adoptat o lege de reglementare a jocurilor de noroc online din tara. Ce inseamna asta? Inseamna ca:
1. Operatorii de jocuri de noroc online care opereaza pe spatiul Romaniei trebuie sa intre in legalitate pana pe 9 septembrie 2015. Potrivit sistemului de taxare, operatorii vor achita o taxa de licenta in functie de cifra de afaceri (cuprinsa intre 6.000 euro si 120.000 euro).
Taxa de autorizare va fi de 16% din veniturile organizatorului de jocuri (calculata ca diferenta dintre taxele de participare si premiile acordate).
2. Jucatorii sunt obligati sa-si declare castigurile la ANAF, la sfirsitul anului, si sa plateasca 1% pentru sumele de pana la 15.000 euro, 16% pentru sumele intre 15.001 si 100.000 euro si 25% pentru sumele care depasesc 100.001 euro. Acestia vor avea voie sa joace numai pe site-uri care detin documente legale de functionare.

Dupa 10 septembrie 2015, persoanele fizice care vor participa la jocuri de noroc online, nelicentiate in Romania, vor plati o amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 lei.

Reguli pentru site-urile de pariuri
Site-urile autorizate in Romania vor contine o mentiune cu seria si numarul licentei de organizare, sigla ONJN (Oficiului National pentru Jocuri de Noroc) si o redirectionare spre site-ul Oficiului (onjn.gov.ro), pentru sesizari/informari.

Prezentarea site-urilor sa va face doar în limba romana, va detine termeni si conditii de participare plus alte aspecte legate de protectie impotriva participarii minorilor la joc. Site-urile de pariuri vor oferi obligatoriu jucatorilor masuri de asigurare a conditiilor pentru un joc responsabil/posibilitatea autoexcluderii jucatorilor, masurile de prevenire a spalarii banilor si utilizare a datelor cu caracter personal conform legislatiei in vigoare.

Operatorii sunt obligati sa deschida conturi la bancile romanesti (pentru garantarea fondurilor depuse de jucatori). Premiile trebuie acordate in cel mult trei zile.

jocuri-noroc-online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *