The Americans (2013)

Daca va pasioneaza filmele/serialele cu spioni/agenti secreti, The Americans este genul de productie pe care vreti sa o vedeti. Rareori mi se intampla sa fiu cucerit de un serial din primele zece minute. Probabil mi s-a intamplat asta si pentru ca sunt in targetul povestii. Fiind un mare admirator al lui James Bond (culmea, admir numai personaje fictive), The Americans era exact genul de serial pe care il cautam. Si ma bucur ca l-am gasit. Cred ca am vazut primul sezon intr-o singura zi, atat de mult imi place.

Evident, va spun toate aceste lucruri pentru ca vreau sa-l cautati. Sunt sigur ca o sa va placa.

Povestea: In timpul razboiului rece, sovieticii au avut inteligenta idee de a infiltra mai multi agenti KGB in SUA. Nu au facut asta oricum, ci intr-un mod foarte bine gandit: agentii respectivi au fost trimisi in perechi de cate doi, un barbat si o femeie. Cei doi aveau instructiuni clare: sa se casatoreasca/sa isi intemeieze o familie, sa aiba copii, sa aiba locuri de munca obisnuite si sa para cat mai “americani” cu putinta.

Evident, de cate ori mama Rusie avea nevoie de ajutorul lor, cei doi trebuie sa se conformeze si sa indeplineasca misiunea. Si sa nu credeti ca nu au avut treaba sau ca misiunile lor au fost usoare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *