Dacia SUV

Primul SUV din istoria Dacia, ce va fi lansat, cel mai probabil, anul viitor la Salonul Auto de la Bucuresti, se va baza pe conceptul MCV Steppe, prezentat la Geneva in 2006, la care se vor adauga elemente constructive de la Sandero Stepway, modelul crossover – SUV lansat recent de Renault in America de Sud, estimeaza, pentru DailyBusiness.ro, analistii auto.
Dacia SUV va costa maxim 15.000 de euro si va beneficia de tractiune integrala, conform oficialilor companiei.

Cum va arata primul SUV construit de francezii de la Renault in Romania? Va fi o masina mai ieftina decat cele de pe piata? Si, in conditiile in care vor tine la pret, cat de fiabila va fi? Intrebari care macina de luni de zile pasionatii genului, forumurile auto de pe Internet prezentand, pe larg, diverse fotografii spion, concepte inspirate din Logan sau din Sandero, versiuni privind motorizarea si preturile noului model.

Oficialii de la Dacia Renault evita sa faca declaratii pe marginea acestui subiect, marginindu-se la a spune ca masina nu va semana cu Sandero Stepway, modelul crossover – SUV ce va fi comercializat de Renault in America de Sud, din luna octombrie. Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, declara recent pentru DailyBusiness.ro ca SUV-ul Dacia va fi un model nou, adaptat preferintelor europenilor in materie de SUV-uri.

Analistii auto spun ca modelul pe care il pregateste Dacia va fi inspirat mai mult din conceptul MCV Steppe, prezentat acum 2 ani, decat din Sandero Stepway.

Analistul auto Marius Carp, fostul director al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, spune ca cea mai semnificativa deosebire intre modelul lansat in Brazilia si cel pregatit la Bucuresti o reprezinta tractiunea: in timp ce Sandero Stepway are tractiune 2X4, modelul romanesc va mergetractiunea integrala.

Sandero Stepway, ce va fi vandut in Brazilia si Argentina din luna octombrie, este un Sandero cu fata de hatchback, garda la sol mai inalta, pozitie mai ridicata de condus si bare pe plafon cu spoiler incorporat.Masina este disponibila cu motor pe bio-combustibil 1,6 litri 112 CP, tipic pietei din Brazilia. E de mentionat ca Renault nu foloseste cuvantul SUV in descrierea lui Stepway ci spune ca e o varianta “Urban Sport” de Sandero.”

Sursa : Dailybussiness.ro

One Response to “Dacia SUV”
  1. Lorena May 10, 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *