Swept Away (1974)

Swept Away/Travolti da un insolito destino nell’azzurro mare d’agosto (1974) – un film italian clasic, o comedie romantica/drama romantica cum nu o sa mai avem ocazia sa vedem vreodata, o poveste de ura care se transforma, asa cum de obicei se intampla, intr-o dragoste nemuritoare.

De ce spun ca nu mai avem sanse sa vedem un astfel de film? Pentru ca, cel putin in ultimii, libertatea de exprimare este atacata din toate partile, mai ales in SUA. Producatorii de filme din prezent nu ar putea sa faca nici macar jumatate din acest film fara sa fie atacati din toate partile de tot felul de luptatori pentru dreptate, femeniste si alti tacaniti care se simt ofensati de mama Omida sau de alt dusman imaginar care nu le da pace.

Trecand peste acest aspect, sunt aproape sigur ca o sa iubiti acest film. Daca nu credeati ca extremele se atrag, atunci trebuie neaparat sa vedeti Swept Away (1974). O sa va schimbati rapid parerea.

Povestea: O femeie bogata, Raffaella (Mariangela Melato), si cativa din prieteni ei inchiriaza un yacht pentru a naviga pe Mediterana in timpul verii. Fiind foarte incapatanata, mandra si aroganta, ea are mereu ceva de spus si pe cineva de criticat. Printre cei pe care ii critica se numara Gennarino (Giancarlo Giannini), un angajat de pe yacht, singurul care nu o suporta.

Dupa ce afla ca mai multi prieteni de-ai ei au mers pe uscat si s-au simtit foarte bine, Raffaella il pune pe Gennarino sa pregateasca o barca si sa o duca in acelasi loc. Din pacate pentru ea, barca se strica si ea ramane singura cu cel mai mare “fan” al ei. De aici, evident, incepe distractia…

P.S Fifty Shades of Grey (2015) este ca o gluma proasta in comaparatie cu acest film. O sa intelegeti dupa ce il vedeti. Si incercati sa nu il judecati pana nu ajungeti final.

P.P.S Swep Away (1974) a fost regizat de o femeie.

Am gasit filmul pe Youtube. Este dublat in limba engleza:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *