Criptomonedele

Timp de foarte multi ani, cei care investeau in criptomonede au fost subiect de misto. Ba chiar s-ar putea spune ca inca mai sunt dar simt ca acest curent se va schimba. Asta daca nu cumva s-a schimbat deja. Trebuie sa recunosc ca si eu eram printre sceptici. Dar ceva s-a schimbat.

Nu stiu exact cand si cum s-a intamplat dar am inceput sa aud tot mai multe despre criptomonede. Auzind din ce in ce mai des despre acest subiect, m-am decis ca ar fi cazul sa studiez fenomenul. Si am facut asta. Rezultatul? Cred in viitorul acestor monede. Cred in utilitatea lor. Am investit in ele si voi continua sa fac asta.

Ce sunt criptomonedele? Am scris cateva cuvinte intr-un articol precedent:

Cryptocurrencies sau criptomonedele reprezinta o noua modalitate de a intelege schimbul de valori intre doua sau mai multe persoane: de fapt, ele ofera un sistem complet descentralizat pentru schimbul de certificate care reprezinta moneda virtuala, un sistem care a fost recent utilizat si pentru operatiuni mult mai complexe decat simplul transfer de bani. Cheia intelegerii criptomonedelor este ceea ce specialistii numesc blockchain.

Contrar a ceea ce se intampla cu sistemul bancar traditional, criptomonedele isi bazeaza operatiunile pe o lista uriasa de operatiuni. Acesta este registrul care este integrat intr-un blockchain sau un lant foarte lung de blocuri virtuale care include si tranzactiile deja confirmate.

Ne confruntam cu un sistem revolutionar: blockchain-ul va avea cu siguranta aplicatii mult mai largi in viitor decat astazi, deoarece ofera un sistem de verificare a informatiei foarte sigur, fara a avea nevoie de legaturi sau noduri centrale, motiv pentru care toate cele mai importante banci si principalele guverne ale planetei devin interesate de aceasta tehnologie.

Ce monede am achizitionat? Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Elrond (EGLD) ar fi majoritare. In ele cred cel mai mult. Sa fim bineintelesi, nu dau sfaturi financiare. Va recomand sa studiati bine domeniul inainte de a investi un cent in ceva anume.

Ce platforma folosesc? Tradesilvania. Puteti sa dati click pe link si o sa gasiti acolo toate informatiile necesare pentru a putea cumpara sau vinde criptomonede. Eu am ajuns la ei pentru ca eram interesat sa cumpar EGLD. Neavand probleme cu ei, m-am decis sa o folosesc exclusiv.

Volatilitatea criptomonedelor este mare? Oh, da! De aceea va recomand sa testati putin piata si sa o intelegeti inainte de a investi bani in ea. Astazi poti sa fii 20% pe pierdere, a doua zi poti sa fii 50% pe profit.
Poti sa faci bani din asta? Cu siguranta! Dar nu este pentru oricine.

No Responses to “Criptomonedele”

Leave a Reply

Your email address will not be published.