Ce este un portofel virtual?

Cardurile bancare au ajuns sa piarda foarte mult teren in fata portofelelor virtuale. Si asta desi, nu demult erau in topul preferintelor. Portofelele electronice au devenit populare in randul generatiei noi, care este foarte conectata la progresele din lumea tehnologiei.

Cum sunt folosite portofelele virtuale?

Expertii au analizat si au ajuns la concluzia ca aproximativ o treime din consumatorii la nivel mondial au utilizat cel putin o data un portofel digital. Cele mai multe plati cu astfel de instrumente s-au inregistrat in Asia, continentul in care este si cel mai mare numar de utilizatori de telefonie mobila.

Datorita securitatii sporite, a rapiditatii si comoditatii tranzactiilor, aceste tipuri de plati au inregistrat o foarte mare crestere in regiune. Implicarea autoritatilor, acceptul comerciantilor si infrastructura limitata pentru cardurile bancare au dus la acest boom al platilor electronice in aceasta zona.

In schimb insa, la noi in Europa, dar si in America de Nord, exista o reticienta a consumatorilor in ceea ce priveste portofelele virtuale. Si asta pentru ca pe aceste continente s-a dezvoltat o importanta infrastructura pentru cardurile bancare.

Este insa de asteptat ca platile electronice sa ia amploare si in aceste regiuni. Se va intampla asta atunci cand mai multi comercianti vor accepta aceste noi tehnologii si atunci cand oamenii vor prinde mai multa incredere in securitatea si confidentialitatea portofelelor virtuale.

Deja sunt foarte multe agentii de pariuri sportive de pe internet care accepta plata cu portofele electronice la depuneri. Asadar, se fac ceva pasi in directia aceasta. Iata 3 dintre portofelele virtuale cu care majoritatea caselor de pariuri din Romania colaboreaza:

  • Skrill
  • Neteller
  • Paysafecard

Care sunt cele mai populare portofele electronice?

Sunt mai multe tipuri de portofele virtuale pe piata mondiala. In cele ce urmeaza vei afla cateva detalii despre cele mai folosite dintre acestea. Toate pot fi folosite inclusiv pe teritoriul tarii noastre.

Paypal

Avem de a face aici cu un portofel electronic prin intermediul caruia poti face plati in peste 25 de valute si in mai bine de 200 de tari. Poti efectua sau accepta plati fie prin intermediul site-ului web, fie de pe telefon, cu ajutorul unei aplicatii PayPal care este usor de folosit.

Pe langa portalurile de plata pentru tranzactii online, aceasta companie ofera doritorilor si servicii de creditare si finantare. Platile online prin PayPal se efectueaza fara a dezvalui detaliile cardului de credit sau al contului bancar si tranzactiile sunt foarte securizate.

Apple Pay

De acest serviciu pot beneficia doar utilizatorii device-urilor produse de compania Apple. Ei nu au nevoie sa creeze un cont sau sa completeze vreun formular interminabil. Asadar, putem spune ca aduce destul de multe avantaje.

Este din ce in ce mai popular in intreaga lume si poate fi folosit bineinteles, si in Romania. Poate fi utilizat in magazine sau pe diverse site-uri si aplicatii pentru telefonul mobil si este un e-wallet asemanator cu Google Pay, cel pentru device-urile care ruleaza pe Android.

Skrill si Neteller

Am grupat aceste portofele virtuale pentru ca sunt practic similare. Ele pot fi alimentate cu cardul bancar sau prin transfer bancar. Cu ajutorul lor se pot face atat cumparaturi si plati online, cat si transferuri intre utilizatori.

Neteller si Skrill sunt printre primele portofele electronice care au intrat pe piata din Romania. Se intampla asta si datorita caselor de pariuri online, care au acceptat aceste portofele virtuale. Prin intermediul lor se pot face depuneri si retrageri instant.

Viitorul portofelelor electronice

Platile digitale vor ajunge sa domine piata mondiala atunci cand consumatorii vor fi convinsi de siguranta tranzactiilor si de confidentialitatea datelor furnizate. Aceste portofele virtuale au devenit tot mai sigure datorita noilor tehnologii.

Una dintre aceste tehnologii care garanteaza securitatea acestor tipuri de plati este autentificarea biometrica. Avem acum pe device-uri scanere de amprente, recunoastere faciala, recunoasterea irisului si multe alte tipuri de autentificari de acest gen.

Aceste tipuri de verificari ofera precizie, securitate si eficienta si astfel se rezolva multe probleme legate de furt si frauda. Introducerea tehnologiilor EMV, a inteligentei artificiale (AI) si a invatarii autonome (ML) vor spori de asemenea securitatea tranzactiilor cu portofele electronice.

In plus, pe masura ce aceste software-uri vor inregistra mai multe tranzactii, ele vor deveni din ce in ce mai exacte in a detecta activitati care nu sunt in regula. Asadar, se pare ca sunt destule semnale prin care ni se indica faptul ca aceste portofele electronice reprezinta viitorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *