Realizarile Guvernului Ponta

1. Taxe, taxe si… alte taxe. Sa nu uitam de impozite. Da, au crescut si alea.
a. Taxa pe stalp. Cu ce va afecteaza. Pai cine credeti ca o s-o plateasca? Tot noi, evident. Doar nu credeati ca vreo companie s-a gandit sa-si taie din profit, nu?
b. Acciza pe carburanti. La fel ca si la punctul a, da, tot noi o platim.
c. Acciza tutun. Asta nu pot sa zic ca ma deranjeaza foarte tare.

2. Sunt sigur ca sunteti foarte multumiti de autostrazile pe care le-a visat Sova. Sunt toate pe hartie. Puteti sa le admirati cand vreti.

3. Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie electrica, favorizati fiind Alro si ArcelorMittal / Vor fi alocate de la buget 750 milioane euro pentru sprijinul consumatorilor industriali – Dragut, nu-i asa? Ponta da pomana din banii nostri. Saracii miliardari au nevoie de ajutorul nostru pentru un profit cat mai mare. Prostii oricum nu zic nimic…

4. PNL a iesit de la guvernare, UDMR i-a luat locul. Da, minoritatea maghiara a intrat din nou in Guvern. Ii stiti, nu-i asa? Sunt exact aceia care vor sa declare independenta Tinutului Secuiesc, isi bat joc in fiecare zi de Romania/insemnele nationale si refuza sa vorbeasca limba romana in judetele Mures, Covasna si Harghita.

5. De fiecare data cand un senator sau un deput trebuie sa fie anchetat, alesii nostri refuza sa aprobe urmarirea penala in Parlament. Pai daca nu se apara ei intre ei, cine sa-i ajute? Doar de asta au intrat in Parlament, ca sa aiba imunitate.

6. Sova a schimbat conducerile private de la cateva companii de stat (CFR Marfa, TAROM). Cine sunt persoanele propuse de guvern? Eh, cativa apropiati ai partidului. Majoritatea au fost cercetati penal, dar cui ii pasa? Sunt de-ai casei…
In caz ca nu stiati, acesta este motivul pentru care delegatia FMI a plecat din tara.

7. Conform unui studiu recent, “unul din opt copii de la sate merge flamand la somn si munceşte peste puteri in gospodaria parintilor. Riscul de saracie este de trei mai mare la sate decat la orase.

8. Va mai aduceti aminte de scandalul salariilor de la ASF?. Erau cativa saraci pe-acolo care castigau zeci de mii de euro pe luna. Da, tot din banii nostri…

9. Acum cateva luni, alesii nostri s-au gandit sa-i ajute pe bancheri: “Parlamentarii îi scapă pe bancheri de legea clauzelor abuzive, pe care au pierdut mii de procese cu clienţii“.

Si sunt sigur ca mi-au scapat multe lucruri. In orice caz, cred ca o duceti bine. Economia duduie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *