Ce puteti invata din viata lui Casanova

Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt (n. 2 aprilie 1725, Venetia – d. 4 iunie 1798) a fost un “aventurier amoros” italian, originar din Venetia, devenit celebru prin peripetiile sale evocate in “Memoires” (“Povestea vietii mele”), care cuprinde toate aventurile, experientele si convingerile sale.

Daca vreti sa stiti cu adevarat cum a reusit Casanova sa fie cel mai cunoscut amant din lume, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa cititi cartea scrisa de el. Daca nu aveti timp sa faceti asta, atunci puteti sa cititi mai jos cele mai importante lectii din ea:

1. “Be the flame, not the moth” – Fii flacara, nu molia
Nu alerga dupa femei. Lasa-le pe ele sa alerge dupa tine. Femeile vor intotdeauna ceea ce nu pot sa aiba.

2. “The sweetest pleasures are those which are hardest to be won.” – Cele mai duci placeri sunt acelea care sunt greu de cucerit.
Pe scurt, fii o provocare pentru ele. Fa-le sa munceasca pentru atentia ta. Nu le lasa sa te controleze.

3. “I am writing My Life to laugh at myself, and I am succeeding.” – Scriu despre viata mea ca sa rad de mine, si reusesc asta.
Nu te lua prea in serios. Nu lua viata prea in serios. Distreaza-te! Traieste clipa! Viata nu incepe si nu se termina cu o femeie. Bucura-te de viata. Fara regrete!

4. “I have loved women even to madness, but I have always loved liberty better.” – Am iubit femeile la nebunie, dar intotdeauna am iubit libertatea mai mult.
Femeile fac viata mai frumoasa, dar asta nu inseamna ca ele sunt cel mai important lucru din ea. O femeie nu trebuie sa fie niciodata prioritatea numarul 1 in viata ta.

5. “When a man is in love, very little is enough to throw him into despair and as little to enhance his joy to the utmost.” Cand un barbat este indragostit, orice mic lucru/detaliu il poate duce la disperare sau in culmile fericirii.
Dragostea te poate face sa comiti o gramada de greseli. Fericirea ta nu trebuie sa depinda niciodata de altcineva in afara de tine. Nu da nimanui puterea de a te face fericit sau trist.

giacomo-casanova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *