De ce barbatii si femeile nu se inteleg

V-ati intrebat vreodata de ce femeile si barbatii nu se inteleg niciodata atunci cand vorbesc? Sau de ce femeile vorbesc atat de mult in timp ce barbatii sunt monosilabici? Sau de ce femeile par sa nu se mai opreasca din vorbit atunci cand sunt stresate in timp ce barbatii par sa se retraga in “pestera” lor si nu mai zic nimic? Sau de ce femeile spun ca barbatii nu le asculta niciodata sau ca sunt insensibili?

Va vine sa credeti sau nu, dar exista un raspuns pentru toate aceste intrebari. Pe scurt, pentru ca stiu ca aveti si alte lucruri de facut, intre creierul feminin si creierul masculin sunt diferente destul de mari. De ce?

De ce femeile vorbesc atat de mult in timp ce barbatii sunt monosilabici
Pentru ca, de-a lungul timpului, barbatii si femeile au avut roluri diferite in societate. In timp ce barbatii erau responsabili cu vanatul/mancarea si securitatea familiei/tribului (adica exact activitati in care nu prea ai nevoie de comunicare), femeile aveau grija de copii si pazeau pestera cand barbatii erau plecati.

Sa trecem la creier. Emisfera stanga a creierului este responsabila pentru/controleaza: partea dreapta a corpului, matematica, logica, vorbitul, memoria, deductia, analiza, ordinea, versurile unui cantec etc.
Emisfera dreapta a creierului este responsabila pentru/controleaza: partea stanga a corpului, creativitatea, partea artistica, intuitia, imaginatia, multiprocesarea, orientarea in spatiu etc.

De exemplu, barbatii au o zona specifica in creier pentru orientare/a putea gasi o directie. Din acest motiv barbatii se orienteaza mult mai bine in spatiu/se ratacesc mult mai greu ca femeile. In acelasi timp, femeile au o zona specifica in creier pentru comunicare. De aceea femeile comunica mult mai bine ca barbatii. Barbatii folosesc doar emisfera stanga a creierului atunci cand vorbesc, femeile folosesc ambele emisfere. De aceea fetitele invata sa vorbeasca si sa citeasca mult mai repede ca baietii, sau pot sa invete o limba straina mult mai usor.

De ce folosesc femeile ambele emisfere ale creierului atunci cand vorbesc? Pentru ca ele sunt conectate printr-o serie de fibre numite corpus callosum. De aceea femeile pot sa faca mai multe lucruri in acelasi timp, ceva imposibil pentru un barbat (noi putem sa ne concentram doar la un singur lucru).

De ce femeile spun ca barbatii nu le asculta niciodata sau ca sunt insensibili
De ce barbatii se pot concentra la un singur lucru? Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare este motivul pentru care femeile spun ca barbatii nu le asculta si sunt insensibili. Vedeti voi, creierul unui barbat functioneaza diferit. Creierul nostru este specializat/programat sa se concentreze la un singur lucru.

De aceea, dragi femei, un barbat opreste televizorul cand vorbeste la telefon. De aceea un barbat opreste masina cand trebuie sa se uite pe o harta. De aceea un barbat uraste cand vorbiti in timpul filmului/meciului pentru ca nu mai poate fi atent la el. Acum intelegeti, dragi femei?

Dar si femeile sunt diferite. Ele pot sa faca mai multe lucruri in acelasi timp. De aceea, dragi barbati, femeile pot sa vorbeasca la telefon, sa gateasca si sa asculte muzica in acelasi timp. De aceea femeile pot sa conduca, sa se uite pe o harta si sa se machieze in acelasi timp. Lucru imposibil pentru noi, evident. Creierul lor pur si simplu functioneaza diferit. Acum intelegeti, dragi barbati?

Parca suna altfel odata ce stii aceste lucruri, nu-i asa?

De ce vorbesc femeile mereu?
Simplu. Creierul unui barbat functioneaza diferit. El are abilitatea de a sepera si stoca informatiile pe care le primeste. La sfirsitului unei zile pline de probleme, un barbat poate pune in ordine aceste probleme. In timp, el le va lua pe fiecare in parte si le va rezolva.

La femei este diferit. Ele nu au aceasta abilitatea de a le pune in ordine. Problemele raman in capul lor, asta pana incep sa vorbeasca despre ele. Aceasta este singura varianta prin care ele pot sa le “rezolve”. Dar aici mai este ceva ce ar trebui sa stiti. Femeile vorbesc despre probleme lor doar pentru a le scoate din cap. Ele nu cauta o solutie sau o rezolvare pentru ele.

De aceea, dragi barbati, atunci cand o femeie vorbeste despre probleme ei, tot ceea ce trebuie sa faceti este SA ASCULTATI. Femeile nu vor o solutie. Femeile nici macar nu se plang de probleme lor. Femeile doar vor sa isi scoata probleme din cap. Atat. De aceea femeile va spun ca nu stiti sa le ascultati. Pentru ca le interupeti mereu si le oferiti solutii pe care ele nu le-au cerut si de care nu au nevoie.

Si as mai putea sa spun multe despre acest subiect. Dar cred ca ar fi mai bine daca ati citi cartea “WHY MEN DON’T LISTEN & WOMEN CAN’T READ MAPS” scrisa de Barbara & Allan Pease.

communication

Leave a Reply

Your email address will not be published.