De ce iubesc femeile Fifty Shades of Grey

Cu toate ca s-ar putea scrie cel putin o carte pe aceasta tema, eu o sa incerc sa ma limitez la un articol. Nu are rost sa bat campii. De ce iubesc femeile Fifty Shades of Grey? Haideti sa vedem:

1. Femeile vor sa fie dominate
Partea cu BDSM-ul este un bonus, dar asta nu modifica foarte mult fantezia unei femei de a fi dominata de un barbat puternic. Tin minte ca, la un moment dat, a aparut un studiu care spunea ca foarte multe femei au fantezii ce implica, intr-un fel sau altul, violul. Intelegeti ce vreti din asta.
Vreau, totusi, ca un lucru sa fie foarte clar. Femeile vor sa fie dominate, dar nu de oricine! Femeile vor sa fie dominate de un barbat pe care il considera demn de ele, de un print care indeplineste anumite conditii (frumos, atletic, inalt, bogat, celebru etc).

2. Fantezia “Cenusareasa”
Stiti povestea. O fata frumoasa, harnica si saraca este salvata de la o viata mizerabila de un print care se indragosteste de ea, fara ca ea sa fie nevoita sa miste un deget. Credeti ca exista o femeie pe lumea aceasta care sa nu isi astepte printul? Ma indoiesc. Ce femeie nu ar vrea sa fie salvata de la o viata plina de munca, griji, stres si responsabilitati? Daca ar fi sa alegeti intre o viata grea, plina de dureri si responsabilitati si o viata simpla, in care “printul” se ocupa de totul, ce ati alege? Asa ma gandeam si eu…

3. Femeile mai au o fantezie, aceea in care vor sa-l repare pe cel pe care il iubesc
Sunt sigur ca v-ati mai lovit de ea. Nu stiu exact cine le-a bagat ideea asta in cap, dar femeile chiar traiesc cu ideea ca pot sa schimbe pe cineva. Dragile mele, pana nici cei mai buni psihiatri/psihologi nu sunt capabili sa faca mari modificari in comportamentul unui om. Ce puteri magice credeti ca aveti voi? Nu puteti schimba pe nimeni. Nu neaparat pentru ca sunteti incapabile ci pentru ca majoritatea oamenilor nu vor sa se schimbe. Stiu ca va doriti asta, stiu ca aveti ideea ca sunteti cu adevarat speciale si ca voi puteti sa faceti o diferenta, dar gresiti.

4. Femeile vor sa munceasca pentru iubirea unui barbat pe care il considera demn/Dragostea invinge intotdeauna
Femeile nu vor perfectiunea. Sigur, domnul Grey este frumos, inalt, atletic, bogat, celebru dar are cateva defecte: nu poate iubi, a fost abuzat cand era mic, orfan etc.
Femeile intotdeauna vor o provocare. Femeile vor sa munceasca pentru iubirea unui barbat pe care il considera demn. Anastasia si-a gasit printul numai ca, la fel ca si Cenusareasa, trebuie sa treaca prin mai multe obstacole pentru a fi cu el.

Asta, probabil, este fantezia suprema a oricarei femei: dragostea invinge intotdeauna. In realitate, Anastasia ar ajunge la spital in urma abuzurilor iar Christian ar face cunostinta cu o inchisoare. In carte, dragostea triumfa. Anastasia, desi este “dominata”/batuta (1), reuseste sa-l schimbe pe Christian (3 + 4) si se casatoreste cu el (2). Evident, amindoi traiesc fericiti pana la adanci batraneti.

Basmele erau mult mai frumoase pe vremea mea…

50ShadesofGrey

No Responses to “De ce iubesc femeile Fifty Shades of Grey”

Leave a Reply

Your email address will not be published.