De ce urasc barbatii femeile

De ce urasc barbatii femeile? Daca ar fi sa ma rezum la un raspuns simplu, as spune ca cei care urasc femeile nu le inteleg… sau au pretentii prea mari de la ele. Un citat dintr-o carte foarte interesanta explica aceasta situatie:

Cu toate ca “baietii draguti” (aka nice guys) pretind ca “iubesc” femeile, adevarul este ca majoritatea acestor barbati au o mare furie indreptata impotriva lor. Asta din cauza ca fiecare om are tendinta ca, intr-o buna zi, sa urasca persoanele pe care le idolatrizeaza. Cand zeii pe care ii cream nu se comporta asa cum am vrea, noi oamenii avem tendinta sa raspundem in doua feluri. Ne intensificam actiunile de venerare/adorare/inchinare sau explodam intr-o criza de furie.

Cand un “baiat dragut” pune o femeie pe un piedestal si incearca sa ii castige aprobarea, mai devereme sau mai tarziu, aceasta adorare se va transforma in furie in momentul in care obiectul afectiunii nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor sale. De aceea nu e deloc neobinuit sa auzi un baiat dragut care isi declara dragostea nemuritoare pentru o femeie intr-un moment si care apoi o face o “curva nenorocita” cateva momente mai tarziu. – No More Mr. Nice Guy – Robert Glover

Acum intelegeti? Majoritatea barbatilor fac greseala sa creada ca o femeie este o fiinta perfecta, un inger coborat pe pamant, fara defecte, care nu poate gresi. O fiinta sensibila, plina de dragoste, fara cusur, care alege un barbat doar din motive de iubire.

Acesti barbati nu stiu ca exista si femei care stau cu un barbat doar din interes. Ei nu inteleg ca unele femei aleg un barbat doar pentru ca sunt atrase de el din punct de vedere fizic. Sau ca o femeie poate sa fac sex cu cineva doar pentru ca simte nevoia sa faca asta, fara sa fie intr-o relatie, fara sa iubeasca pe cineva anume. Sau ca, uneori, femeile zic una si fac alta. Sau ca, asa cum noi vrem cele mai frumoase femei, si ele isi doresc cel mai bun barbat (inalt, atletic, frumos, cu o cariera de succes, celebru).

Si atunci apare ura. O ura provenita dintr-o mare neintelegere sau dintr-o spalare pe creier de care au avut parte de mici copii. Au crezut prea mult in povesti nemuritoare si comedii romantice, iar in momentul in care s-au confruntat cu adevarul… nu au stiut cum sa reactioneze, nu au vrut sa creada ceea ce era fix in fata lor. Nu vor sa inteleaga ca si femeile sunt oameni care au dorinte ascunse si defecte. Si uneori ii inteleg. Este greu sa renunti la fantezia in care ai crezut toata viata…

nice-guys

4 Responses to “De ce urasc barbatii femeile”
  1. dan August 30, 2016
    • Ana October 12, 2016
      • Vladwolf Steiner November 2, 2016
        • Gand April 28, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *