Despre valoare

Doi barbati gasesc o piatra foarte mare. Primul barbat este incantat de aceasta descoperire, gandindu-se ca ar putea sa o foloseasca pentru a-si construi o casa. Pentru el, piatra are o valoare mare. Al doilea barbat are o casa, asa ca ignora piatra si isi vede de drum. El nu vede nici o valoare in piatra respectiva.

Si-a schimbat piatra respectiva cumva valoarea? Nu. Piatra nu avea nici un fel de valoare de la inceput. A schimbat al doilea barbat valoarea pietrei pentru primul barbat? Nu. Nu avea cum. Primul se poate folosi de piatra si o considera importanta, in timp ce al doilea nu are nevoie de ea.

Cam asa este si in viata. Ceea ce vede o persoana la alta persoana nu o sa poata niciodata sa fie o parere obiectiva. O persoana nu o sa poata niciodata sa stabileasca obiectiv valoarea altei persoane. Si cu toate acestea, vad din ce in ce mai multi oameni care isi pierd timpul cu persoane care nu vad nici o valoare in ei.

De ce ti-ai pierde timpul cu cineva care nu da doi bani pe tine? De sa bagi in seama o persoana care te ignora?

Intre o femeie/un barbat care te considera valoros/valoroasa si una/unul care nu vede absolut nimic in tine, de ce sa iti pierzi vremea cu a doua/al doilea? Parerea celei de-a doua/celui de-al doilea nu se va schimba, indiferent cat de mult ai incerca sa faci ceva in privinta asta. Si, cel mai important, parerea ei/lui nu valoreaza atat de mult. De fapt, nu valoareaza nimic.

4 Responses to “Despre valoare”
  1. Mihai November 10, 2017
  2. Rent a car Bucuresti November 10, 2017
  3. Inchirieri auto Bucuresti November 12, 2017
  4. Punctul G November 15, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *