Ironia vietii

Banuiesc ca unii dintre voi au observat asta deja. Da, in caz ca va intrebati, viata este foarte ironica. Cam toti trecem prin asta. Ne dorim sa fim bogati, populari, sa vizitam toata lumea, sa avem cea mai frumoasa iubita/cel mai frumos iubit, sa invatam cat mai multe lucruri, sa stim cat mai multe lucruri, sa conducem cea mai frumoasa masina, sa avem cel mai nou telefon/televizor/laptop, sa purtam cele mai scumpe haine, sa fim importanti, sa avem functii cat mai mari etc. Unii dintre noi chiar reusesc o mare parte din aceste obiective. Numai ca, dupa un timp, apare o intrebare. Pentru ce fac toate aceste lucruri?

Ce sens are viata? De ce sa cheltui atat de multi bani pe nimicuri? De ce sa imi pierd vremea cu tot felul de persoane superficiale? De ce sa fiu popular? De ce sa muncesc atat de mult pentru alti oameni/bani? De ce sa cumpar lucruri la moda dar fara nici un fel de valoare? De ce sa arunc lucruri care functioneaza?

Toate aceste intrebari au sens, nu-i asa?

Si atunci ce facem? Va spun eu. Facem exact invers! Nu mai punem accent pe posesii materiale, nu ne mai pierdem vremea cu tot felul de persoane, nu mai cumparam toate lucrurile la moda, nu ne mai imbracam cu cele mai scumpe haine, nu ne mai pierdem vremea cu locul de munca de la o corporatie si cautam sa facem ceea ce ne place, incepem sa mancam “sanatos”, ne ferim de lucrurile la moda, nu ne mai cumparam toate prostiile, nu ne mai schimbam masina la cativa ani, evitam “turma”… Pe scurt, ne izolam de ceea ce credeam ca ne-am dorit toata viata.

Numai ca, dupa un timp, observam ca nici asa nu este bine. De aici si ironia. Oricum am face, niciodata nu suntem multumiti. Poate si de aceea cred ca este bine sa ai o viata echilibrata. Mereu alegem o extrema si mereu sunt nemultumiti. Cum ar fi daca am alege calea de mijloc?

Cum ar fi sa muncesti pentru tine, dar sa faci si bani cu ocazia asta? Cum ar fi sa iti cumperi lucrurile care iti sunt utile, nu cele care sunt populare sau la moda? Cum ar fi sa cauti un partener potrivit in loc sa iti pierzi vremea cu tot felul de persoane superficiale? Cum ar fi sa te imbraci frumos, ignorand pretul sau popularitatea unui produs? Cum ar fi sa iti iei o masina pe care ti-o permiti, ignorand parerile altora? Cum ar fi sa te imbraci asa cum iti place, indiferent de parerile altora? Cum ar fi sa iti faci viata asa cum vrei tu, nu asa cum vor altii?

Cum ar fi sa iti traiesti viata fara sa iti faci griji ca cineva nu o sa fie de acord cu deciziile tale? Cum ar fi sa ignori turma si sa gandesti singur pentru tine? Cum ar fi sa iti traiesti viata fara sa vrei sa impresionezi pe cineva?

life-irony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *