O poveste cu un final fericit

A fost odata ca niciodata; ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti; un tanar care avea un singur vis: sa gaseasca dragostea adevarata. Asa ca tanarul noastru a facut tot ceea ce a putut, tot ce era omenesc posibil pentru a o gasi. A cautat in lung si in lat, a vorbit cu toate femeile care i-au iesit in cale, a citit toate cartile despre dragoste care s-au scris vreodata, a incercat toate metodele de seductie care s-au inventat vreodata si… si-a dat seama ca de fapt nimeni nu stie absolut nimic despre dragoste.

Ce era de facut? A renuntat sa o mai caute. In mod surprinzator, tanarul nostru si-a dat seama ca dragostea a fost fix sub nasul lui timp de foarte multi ani. Nici nu va imaginati cat de mult s-a bucurat si cat de mult a vrut sa impartaseasca cu ea aceasta dragoste. Era pregatit sa faca totul pentru ea. Entuziasmat si fericit pentru prima data in viata lui, s-a dus la ea si i-a marturisit dragostea eterna, promitandu-i ca va face totul pentru ca ea sa fie fericita.

Numai ca ea nu a fost deloc miscata de dragostea lui. Dragostea lui sincera si neconditionata nu avea nici o importanta pentru ea. Voia altceva. Voia un barbat mai mult decat el. Asta a fost prima data cand el a simtit pe pielea lui vorba “dragostea doare”. Intr-adevar, dragostea pe care o simtea l-a durut mai mult decat orice altceva de aceasta lume. Dar dupa un timp a uitat de durere si a inteles un lucru: cu toate ca dragostea lui nu a fost impartasita, visul lui a devenit realitate. Si-a dorit sa gaseasca dragostea adevarata si a gasit-o. Ce ironica este viata, nu-i asa?

Ce a facut tanarul din acest moment? Nu a mai fost niciodata atins de “dragoste”. Si-a dat seama ca desi ceea ce a simtit el a fost real, altii vad altfel dragostea. Asa ca, pentru prima data in viata lui, a inceput sa traiasca. A inceput sa se rasfete si sa fie cu adevarat fericit. A inteles ca nu are nevoie de nimeni pentru a fi fericit. Fericirea vine din interior. A calatorit in jurul lumii, a muncit mult si a devenit cunoscut si respectat pentru munca lui, a invatat tot felul de lucruri noi, a dansat, a cantat, a mancat, a baut, a visat, a trait si a murit… fericit. Sfirsit.

happiness-within

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *