Sa presupunem ca dragostea este o iluzie

Cum te-ai simti daca ai afla ca ai fost mintit toata viata? Cum te-ai simti daca ai afla ca lucrul in care ai crezut cel mai mult nu exista? Haideti sa ne aducem aminte de un timp in care oamenii traiau in pesteri. Credeti ca barbatii si femeile din acel timp faceau copii din iubire? Nu. In timp ce femeile alegeau cel mai bun vanator pentru a-si asigura hrana pentru ele si pentru copiii lor, barbatii alegeau femeile cu cele mai bune gene.

Ce insemna sa fii un vanator bun pe vremea aceea? Insemna sa fii inalt, puternic, rezistent, inteligent etc. Credeti ca un barbat din perioada respectiva avea timp de compus poezii pentru femeile din pestera? Ma indoiesc. Cei mai buni dintre ei, cei care aduceau mancare in pestera, erau cei care isi alegeau femeile pe care le doreau. Bineintes, acestia erau si cei mai doriti de femei, totul dintr-un simplu motiv: asigurau o sansa pentru supravietuirea lor si a copiilor lor.

Barbatii respectivi erau puternici si le puteau proteja. Barbatii respectivi aveau resurse (aduceau mancare si le asigurau supravietuirea). Barbatii respectivi erau in stare sa supravietuiasca aka aveau gene bune, iar copiii lor aveau o sansa in plus in viata (sa fie sanatosi, inalti, puternici, rezistenti).

Cum isi dadeau seama barbatii care sunt femeile cu cele mai bune gene. Simplu. Ca barbat, gandeste-te la ce te uiti atunci cand vezi o femeie. Fata, corp (sani, fund)? E tanara? Da, toate aceste aspecte indica sanatatea si fertilitatea unei femei. Poate acum intelegi de ce esti atras de acele lucruri. Poate acum intelegi de ce femeile sunt atrase de barbatii cu mai multe resurse (bani, casa, masina, cont in banca).

Ce rol aveau iubirea in perioada respectiva? Femeile isi iubeau copiii, pentru ca altfel nu ar fi avut nici un motiv sa ii creasca si sa se asigure ca o sa supravietuiasca. Barbatii isi iubeau femeile, pentru ca altfel nu ar fi avut nici un motiv sa le asigure hrana necesara si sa le protejeze.

Sa presupunem ca toate aceste lucruri ar fi reale. Sa presupunem ca, de fapt, dragostea este o iluzie si doar acopera toate aceste lucruri. Sa presupunem ca totul se rezuma la supravietuire si reproducere. Cum ar fi sa traiesti intr-o lume in care femeile cauta/sunt atrase de barbatii cei mai puternici (inalti, atletici, influenti, conducatori, lideri, sefi) si cu cele mai multe resurse (bani, casa, masina), iar barbatii cauta/sunt atrasi de femeile cele mai fertile (tinere si frumoase)?

love-is-a-lie

One Response to “Sa presupunem ca dragostea este o iluzie”
  1. Ana October 12, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *