The Book of Pook – I. Mai bine sa fii respins decat sa ai regrete

Pe internet circula la un moment dat o carte numita “The Book of Pook”. Cunoscatorii stiu despre ce este vorba dar nu pentru ei scriu acest articol. Articolul de azi este pentru cei care nu au auzit de carte. In urmatoarea perioada o sa fac tot posibilul sa va prezint/traduc cele 15 lectii din The Book of Pook. Ce contin aceste lectii? Lucruri care o sa va ajute foarte mult in relatia voastra cu femeile pe care le intalniti/vreti sa le intalniti.

I. Mai bine sa fii respins decat sa ai regrete
Un tanar a vazut la moment dat o femeie atragatoare. Surprins de frumusetea ei, tanarul a fost cuprins repede de dorinta.
“Ar trebui sa vorbesc cu ea”, si-a spus. “Trebuie sa fac cunostinta cu ea!”
Dar corpul lui nu voia sa-l asculte. A stat acolo si s-a uitat la ea pana in momentul in care a plecat. Va dati seama cat de suparat a fost pe lipsa lui de reactie.

Apoi a aparut o alta femeie, care era si mai draguta ca prima.

“Ar trebui sa o salut”, si-a spus. Cu toate acestea, corpul lui a intepenit desi inima lui voia altceva. “Nu sunt destul de bun pentru ea. Nu ar iesi niciodata cu cineva ca mine!” El a ramas intepenit, ea a plecat.

Dupa ceva vreme a mai aparut o femeie, una si mai frumoasa ca primele doua. Cumva, tanarul nostru a reusit sa-si faca curaj si a salutat-o. Ea i-a raspuns si chiar au avut o conversatie placuta. La un moment dat, el i-a cerut numarul de telefon dar ea l-a refuzat. Si cu toate ca a esuat, el s-a simtit mult mai bine pentru ca, spre deosebire de primele doua ocazii, a incercat.

“In sfirsit”, si-a spus dandu-si seama de greseala pe care tot o repeta.

“Mai bine sa fii respins decat sa ai regrete”

“Tine minte”, a spus Pook. “Schimbarea vine cu timpul. Inainte nu aveai nici o oportunitate. Acum ai oportunitati, dar eziti prea mult cand vine vorba sa profiti de ele.”
“Ce vrei sa spui?”
“Cand simti ca nu ai curaj sa faci ceva, alege intotdeauna ACTIUNEA. Daca o vezi, nu astepta! Nu-ti pierdea vremea asteptand momentul perfect. Actiune, actiune, actiune!”
“Pook, nu pot… Sunt timid. Nu am genul acela de incredere in mine.”
“Confunzi cauza cu efectul. CAUZA ezitarii tale nu este timiditatea. Nu ai primit ceea ce voiai, ceea ce iti doreai. ASTA e cauza ezitarii tale.”

“Poftim?”

“Esti prins intr-un cerc vicios. Eziti pentru ca nu esti obisnuit ca lucrurile sa iasa asa cum vrei tu. Iar lucrurile nu o sa iasa niciodata asa cum vrei tu pentru ca eziti. Vezi ceea ce vrei, eziti, oportunitatea iti scapa. Iar asta se intampla din nou. Si din nou. Si din nou. De fiecare data cand nu profiti de o ocazie, iti respingi cate o dorinta.”

Pook a continuat. “Aici duce cercul ezitarilor tale. In lumea ta, de fiecare data cand eziti iti omori incet masculinitatea, pana in momentul in care o sa te transformi intr-un “baiat dragut” autentic. Apoi incerci sa scapi de ezitare incercand sa te apropii de ea fara riscuri. Apoi incepi sa ii dai cadouri, flori, sa ii scrii poezii si sa ii faci declaratii de dragoste. Apoi incepi sa analizezi si sa reanalizezi semnale ale comportamentului ei pana in momentul in care acelea reprezinta exact ce vrei tu sa reprezinte. La final o urci pe un piedestal si te arunci la picioarele ei.”

“Daca avem de ales intre o durere mai mica si posibilitatea unei dureri mai mari, intotdeauna alegem durerea mai mica. In adolescenta, in momentul in care te duceai la o fata si erai refuzat de ea te facea sa crezi ca toata lumea rade de tine. Indiferent daca era adevarat sau nu, tu ai ales sa crezi ca e adevarat. Asta te-a tinut mereu in cercul vicios.”

“Cum pot sa scap?”

“Realizand ca ezitarea e mult mai dureroasa ca actiunea. Copilaria s-a terminat. Esti un BARBAT. Trebuie sa faci ceva cand vezi o femeie care te atrage. Intotdeauna alege actiunea. Pentru ca noi, cei care am pierdut ani alegand ezitarea, stim mereu ca e mai bine sa fii respins decat sa ai regrete. Intotdeauna!”

ezitare

2 Responses to “The Book of Pook – I. Mai bine sa fii respins decat sa ai regrete”
  1. Lia October 25, 2016
  2. Clau October 27, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.