The Book of Pook – IV. Rabdarea denota incredere de sine

The Book of Pook – IV. Rabdarea denota incredere de sine
Un barbat era in compania mai multor femei frumoase. Pe langa el mai erau si alti barbati. Toti erau mai frumosi. Aveau mai multi bani. Erau mult mai fermecatori. Erau mai buni in orice aspect. Si cu toate ca nu se ridica la nivelul lor, barbatul din povestea noastra stia ca are valoare.

“O sa am rabdare si o sa vad ce o sa se intample.”

Cand femeile chemau un barbat la ele, acesta se conforma de indata. Toti au facut asta, mai putin el, singurul care nu a fost impresionat de chemarea lor. Ceilalti tipi, mai frumosi, mai fermecatori, au pierdut femeile pentru ca nu si-au putut controla dorinta de a avea o iubita. Doar el a avut parte de toata atentia lor.

De retinut faptul ca rabdarea barbatului nu reprezinta o frica de a face ceva sau o lipsa de reactie. Dimpotriva, el nu s-a lasat influentat de atentia pe care o primea de la domnisoare sau de valoarea celor care ii faceau competitie.

“Rabdrea denota incredere de sine.”

“Dar Pook!” s-a plans tanarul. “Cum poate rabdarea sa denote incredere de sine? Nu cumva curajul arata ca ai incredere? Increderea de sine nu inseamna actiune? Cum e rabdarea un act de curaj sau o actiune?”

Pook l-a plesnit pe tanar. “Hai sa chemam un Don Juan si sa-i observam comportamentul.”

“Spune-mi, Don Juan. Sa zicem ca observi cateva femei frumoase. Mai multi barbati incearca sa se dea la ele. Cum reactionezi?” Don Juan a dat din umeri si a inceput sa rada.

“CE?!?” s-a plans tanarul. “Tipii aia o sa-l lase fara femei. Cum poate sa fie atat de relaxat?”
“E relaxat pentru ca stie ce valoare are. E relaxat pentru ca stie ca nu e foarte greu sa cuceresti o femeie.”
“Dar femeile…”
“… nu au importanta. Tipii care pot cuceri aproape orice femeie nu sunt speriati sau nervosi de faptul ca alti barbati se dau la femeile de care ei sunt interesati. Ei stiu lucruri pe care ceilalti nu o sa le stie vreodata. Barbatii care stiu ca sunt puternici intotdeauna tac si asteapta. Tipii zgomotosi sunt cei care nu se pricep. Cainii mai mari sunt intotdeauna tacuti, in timp ce cainii mici compenseaza printr-un latrat enervant. Cei care au rabdare controleaza lumea; cei care nu au rabdare sunt controlati de ea.

rabdare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *