The Book of Pook – VII. Respectul este foarte important

Tanarul nostru din poveste credea ca in sfirsit a cucerit o femeie. Dupa foarte multe incercari erau impreuna. Momentele penibile de la inceputul relatiei s-au terminat. Totul era bine. Daaaaar…
“Mi-e foame!”, spuse prietena lui. “Adu-mi ceva de mancare!”
Saracul tanar. La inceput a fost destul de inteligent incat sa nu faca asta, dar acum si-a spus: “E prietena mea. Trebuie sa o fac fericita!”

Asa ca s-a dus si i-a adus ceva de mancare. Credeti ca a fost destul pentru ca ea sa fie fericita? Bineinteles ca nu. “Am nevoie de asta si de asta pentru proiectul de la munca. Ar fi frumos daca te-ai duce sa cumperi lucrurile respective pentru mine.”

Evident, baiatul dragut s-a dus si i-a indeplinit dorinta iubitei lui. Cand s-a intors, de parca nu se astepta, prietena lui l-a pus imediat sa o ajute cu altceva. Saracul baiat dragut… Povestea aceasta a continuat atat de mult incat, la un moment dat, tanarul devenise un fel de sclav la mosia iubitei lui.

Si apoi s-a intamplat inevitabilul: “Cred ca ar trebui sa fim doar prieteni!”, i-a spus iubita lui. Baiatul dragut era distrus. Dar si cu o mare dilema pe cap. A facut absolut tot ce era omenesc posibil pentru a-i face pe plac. Cum sa se intample asta? De ce?

Si atunci si-a dat seama. “Indeplinindu-i toate dorintele, am uitat de ceea ce imi doream eu. Te comporti ca un servitor, ca pe un prieten o sa te vada. Respectul este foarte important.”

“Dar Pook, de ce? De ce este respectul vital intr-o relatie?”
“Nu sunt atat de intelept incat sa iti raspund la o astfel de intrebare. Sa il intrebam pe Marele Intelept.”
Si apoi, de nicaieri, a aparut Socrates!

“Atentiune Socrates! Ai fost chemat! Stii de ce? Trebuie sa raspunzi la o intrebare. De ce este respectul atat de important?”
Socrates a raspuns: “Este o intrebare usoara, Pook. Unde exista respect exista si frica, dar respectul nu exista peste tot ca frica, pentru ca frica, se presupune, este mai raspandita ca respectul.”

“Multumesc, inteleptule. Respectul vine din stabilirea unor reguli. Cum poti sa ai respect cand nu exista nici un fel de frica (de a termina relatia; de a pleca). Pasiunea adevarata este simtita de femei doar atunci cand stiu ca un barbat adevarat le poate parasi in orice clipa. Frica cea mai mare a unei femei este sa piarda genul de barbat pe care mereu l-a visat/dorit.”

“Sa pleci? Sa o parasesti?”
“Da. Acum sa intrebam o femei.”
“Raspunde la intrebare. De ce barbati dispusi sa te paraseasca te atrag atat de tare?”
Femeia a inceput sa rada. “Nu stie toata lumea asta? Daca un barbat dispus sa paraseasca o femeie, inseamna ca acel barbat are mai multe optiuni la dispozitie si poate oricand sa o inlocuiasca. Nu o sa gasesti niciodata un barbat de calitate dispus sa intre usor intr-o relatie cu o femeie.”

“Asadar, un barbat adevarat este dispus oricand sa paraseasca o femeie?”
“Un barbat adevarat vrea sa fie mereu respectat. Ea ar trebui sa se bucure de viata alaturi de tine, nu sa te foloseasca. Respectul este vital.”

relatie-respect

Leave a Reply

Your email address will not be published.