Closer (2004)

Closer (2004) este genul de drama romantica pe care ar trebui sa o vedeti, mai ales daca va pasioneaza filmele din aceasta categorie. Sunt foarte sigur ca o sa priviti dragostea cu alti ochi dupa ce o sa urmariti acest film. Ca si mine, banuiesc ca intotdeauna ati crezut ca iubirea este ceva pur, extrem de greu de gasit, un sentiment pe care il simti o data in viata, un sentiment etern. Problema este ca ceea ce credem noi despre dragoste… este doar o iluzie.

O iluzie in care speram pana la nesfirsit, un vis frumos care nu moare niciodata, o poveste cu un final fericit. Viata bate filmul, iar povestile… sunt doar povesti. Cred ca poti sa iubesti mai multe persoane de-alungul vietii, cred ca exista mai multe tipuri de iubire, cred ca dragostea nu este eterna. Conceptul de “dragostea eterna” isi pierde pe zi ce trece, cel putin pentru mine, semnificatia. Si mai cred ca intotdeauna reusim sa ii ranim pe cei pe care ar trebui sa ii iubim.

Povestea: Dan se confrunta cu dilema vietii lui. Este intr-o relatie cu Alice (Natalie Portman), o chelnerita care il iubeste enorm, o fosta dansatoare intr-un club de streaptease despre care a scris o carte, dar pe care nu o iubeste cu adevarat. Cea pe care o iubeste, Anna (Julia Roberts), o fotografa cunoscuta si foarte inteligenta, este mult mai rece cu el, cu toate ca atractia dintre cei doi este foarte puternica. Asta nu ii opreste sa se intalneasca. Revenind la dilema, Dan nu stie pe cine sa aleaga.

Si sa nu credeti ca numai el are dilema asta. Ea este casatorita si da, nici ea nu stie pe cine sa aleaga. Evident, povestea este mult mai complexa si de aceea va recomand sa urmariti filmul. Dupa cum v-am mai spus, o sa priviti dragostea cu alti ochi dupa ce o sa cunoasteti aceasta poveste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *