Obiectivul PSD: apararea traseistilor

Mai tineti minte campania PSD pentru prezidentialele din toamna, cea mai mizerabila campanie facuta vreodata in Romania? Nu cred ca puteti sa o uitati. A fost o campanie in care cei de la PSD au facut absolut tot ce le-a stat in putinta pentru a-l face pe Ponta presedinte. Si banuiesc ca nu ati uitat nici de celebra Ordonanta 55/2014 adoptata de guvernul Ponta, cea in care s-a inventat o perioada de 45 de zile pentru alesii locali care voiau sa isi schimbe culoarea politica fara sa isi piarda functia.

Traiseismul este rau si ar trebui pedepsit, nu-i asa? Asa ar fi normal intr-o tara democratica. Culmea, in caz ca nu stiati, si Ponta a fost un mare luptator impotriva traseismului politic. De ce lupta asa de tare impotriva acestui curent? Pentru ca traseismul de atunci nu il avantaja.

Victor Ponta: “traseismul este cancerul politicii românești”
“Turiştii politici trebuie sancţionaţi prin lege”
“Parlamentarii care migrează de la un partid la altul trebuie să îşi piardă mandatul, cum se întâmplă acum cu consilierii locali”

Ponta avea dreptate. “Traseismul este cancerul politicii românești” si “turiştii politici trebuie sancţionaţi prin lege”. Ba chiar Curtea Constitutionala a spun ca celebra ordonanta este neconstitutionala. Ce inseamna asta? Inseamna ca, asa cum a spus si Ponta, traseistii politici ar fi trebuit sa fie sanctionati. Cei care au vrut sa simta gustul ciolanul ar trebui sa isi piarda mandatul.

Problema?

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis marti ca primarii, consilierii care au trecut la alte partide ca urmare a aplicarii Ordonantei 55/2014, declarata neconstitutionala de CCR, nu-si vor pierde mandatele, reprezentantii PNL anuntand ca vor contesta decizia la Curte.

Comisia a dezbatut proiectul de respingere a Ordonantei 55 privind migratia alesilor adoptand un amendament al PSD care prevede ca “toate efectele juridice, poltice sau de alta natura produse ca urmare a exprimarii optiunii de catre primari, consilieri care urmare a Ordonantei 55 se pastreaza in integralitate”. – Sursa: aici.

Deputatii PSD fac tot posibilul ca traseistii respectivi sa nu isi piarda mandatul. De ce? Pentru ca asta inseamna PSD: coruptie, mizerie, minciuna. Intr-o tara civilizata, traseismul este o practica de care nu a auzit nimeni. La noi, o tara corupta pana in maduva oaselor, politica este doar un cuvant fara sens pe care il fosesc unii pentru a ajunge la putere.

De ce sa ajunga la putere? Pentru bani din contracte cu statul, evident.

traseisti

Sursa imagine: stirigiurgiu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *