Penalii si mila

Banuiesc ca ati auzit de faptul ca Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare. Motivul? Abuz in serviciu in dosarul privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului. In caz ca nu va mai aduceti aminte, pe vremea aceea, fiica lui Basescu se pregatea sa candideze pentru un post de europarlamentar.

De ce va aduc aminte de asta? Pentru ca, de fapt, acesta este motivul pentru care doamna Ridzi va sta in inchisoare cel putin doi ani. Pe principiul “de ce sa platesc o campanie electorala din banii mei cand pot sa apelez la bani publici?”, EBA a fost sustinuta pe ascuns de organizatia de tineret a PDL si din banii deturnati de la diferite evenimente organizate de ministerul condus de Ridzi.

Imi aduc aminte foarte bine de perioada respectiva. Cei de la PDL erau foarte mandri de tinerii pe care ii promovau in politica. Tinerii din PDL erau foarte fericiti de functiile inalte in care erau promovati. Saracii… Habar nu aveau ca erau pusi acolo doar pentru a semna toate magariile pe care baietii destepti se pregateau sa le faca. Da, in caz ca nu stiati, acesta era rolul acelor tineri promitatori. Sa raspunda penal pentru toate manevrele sefilor lor.

Si cam asta s-a intamplat cu Ridzi. In urma unor presiuni destul de mari, ea a fost nevoita sa nu il supere pe seful cel mare. Cei din PDL au fost obligati sa faca rost de 10+ voturi/organizatie locala pentru EBA, Ridzi a fost obligata sa faca rost de bani pentru campania domnisoarei. Obligatiile lor au fost indeplinite, domnisoara a ajuns europarlamentar.

Partea proasta? Jurnalistii au descoperit foarte repede neregulile si a iesit un scandal monstru. In scurt timp, doamna Ridzi s-a trezit cu un dosar penal. Cinci ani mai tarziu, vazand ca nu mai are nici o alta varianta (dupa ce a schimbat cateva partide si a incercat sa scape de justitie), doamna Ridzi a apelat la ultima arma din dotare: a cerut mila judecatorilor.

Brusc, ea si-a adus aminte de deportarea bunicilor ei din 1945, de faptul ca este bolnava si ca are doi copii, de faptul ca a fost naiva si ca nu a stiut ce face.

Din pacate acesti ultimi 6 ani din viata si-au pus amprenta definitiv asupra vietii si familiei mele. Sunt 6 ani in care bolile pe care le aveam s-au agravat si au aparut si altele noi. Sunt 6 ani in care am alergat intre spitale, avocati, experti, instanta si iar spitale…

Voi spera pana in ultima clipa ca aceia care vor decide soarta mea si a copiilor mei, vor vedea si vor cantari mai mult decat instanta de fond probele aflate la dosar. Voi spera ca se va tine cont si de probele noi pe care instanta de fond nu le-a vazut.

Copiii mei au nevoie de mama, acasa. – Sursa: monicaridzi.ro

Chiar credeti ca nu stia ce face? Ma indoiesc.
Ii pare rau de ceea ce a facut? Poate, dar am dubii foarte mari.
Ce regreta cel mai mult? Faptul ca a fost prinsa. Faptul ca i s-a promis ca nu va pati nimic. Pentru ca asa era parerea generala in perioada respectiva. Stati linistiti, suntem la butoane, nu o sa va deranjeze nimeni. Numai ca vremurile se schimba.

Vrei mila, draga mea? Prea tarziu. Ai fost prinsa, ai fost gasita vinovata, executa-ti pedeapsa! Lasa vrajelile. Lasa bunicii deportati, bolile, copiii si minciunile. Tara asta este satula de cei ca tine. Gata cu mila. Ati furat destul. E timpul sa platiti.

eba-ridzi

Sursa imagine: dcnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *