Biserica se implica si este implicata in campania electorala

Bine, nu cred ca aceasta veste surprinde pe cineva. Dupa cum am spus si in articolul “De ce nu-l votez pe Ponta“, guvernul a alocat cel putin 12 milioane de lei pentru biserici numai in ultima perioada. Revenind la subiect, iata ce a primit un roman de la Manastirea Cozia:

biserica-ponta-campanie-electorala-2014
Sursa: Sabin Gherman.

Nu se stie sigur daca cineva din cadrul manastirii Cozia a impartit aceste mesaje, dar e clar ca fluturasii fac parte din campania mizerabila PSD. Si sa nu uitam de faptul ca “mai multi preoti ortodocsi din judetul Cluj ar fi primit o circulara de la Mitropolia Clujului Maramuresului si Salajului prin care li se cere sa spuna credinciosilor sa voteze cu un presedinte care sa fie “crestin, ortodox, roman”, potrivit TVR Cluj.” Sursa: Hotnews.

Update: O stire de ultima ora de pe Gandul.ro: ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ dintr-o şedinţă PSD. Planul de ARANJARE A ALEGERILOR PREZIDENŢIALE pentru Victor Ponta.
Citez:

”Deci o să facem o schemă pentru asta, sâmbătă, duminica asta şi duminica viitoare trebuie să aveţi un reprezentant din fiecare localitate, în fiecare biserică din localităţi. Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil) Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate.

Cum adica mă, dar ce pofte-s astea? Numa’cu mâna-ntinsă şi noi ce să facem? S-o terminat. Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. Dar …..(neinteligibil) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem noi, mă, casă de binefacere, suntem proşti? Nu mai suntem proşti, am fost destul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *