De ce a pierdut Ponta

Oamenii din PSD se tot intreaba de ce a pierdut Ponta. Serios? Chiar nu gasiti nici un motiv pentru care Ponta a pierdut? Va spun eu cateva:

1. Guvernul (condus de Victor Ponta) a decis inainte de campanie sa renunte la bani europeni si autostrazi ca sa poata finanta primarii (PSD si aliate). Ce inseamna asta? Inseamna ca Romania (desi nu a intrebat-o nimeni) a decis sa renunte (cu ajutorul domnului Ponta) la 3,9 miliarde lei (proiecte cu finantare din fonduri europene) plus alte 971 milioane lei din bugetul Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi din Romania (CNADR). Un fel de subminare a economiei nationale.

2. Ordonanta 55/2014 adoptata de guvernul Ponta a inventat o perioada de 45 de zile in care alesii locali puteau sa isi schimbe culoarea politica fara sa isi piarda functia. In caz ca nu stiati, Ponta a fost un mare luptator impotriva traseismului politic. De ce lupta asa de tare? Pentru ca traseismul de atunci nu il avantaja. Acum vrea sa fie presedinte. Cui ii pasa de traseism politic? Sa vina voturile de la primarii cumparati din tara.

Victor Ponta: “traseismul este cancerul politicii românești”
“Turiştii politici trebuie sancţionaţi prin lege”
“Parlamentarii care migrează de la un partid la altul trebuie să îşi piardă mandatul, cum se întâmplă acum cu consilierii locali”

3. Sa va citesc lista cu cei 37 de baroni penali PSD?

4. Refuzul de a pica legea amnistiei. Apararea coruptilor din PSD.

5. Implicarea bisericii in campanie (dupa ce au primit 12 milioane de lei de la Guvern):

6. ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ dintr-o şedinţă PSD. Planul de ARANJARE A ALEGERILOR PREZIDENŢIALE pentru Victor Ponta

”Deci o să facem o schemă pentru asta, sâmbătă, duminica asta şi duminica viitoare trebuie să aveţi un reprezentant din fiecare localitate, în fiecare biserică din localităţi. Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil) Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate.

Cum adica mă, dar ce pofte-s astea? Numa’cu mâna-ntinsă şi noi ce să facem? S-o terminat. Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. Dar …..(neinteligibil) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem noi, mă, casă de binefacere, suntem proşti? Nu mai suntem proşti, am fost destul.” – Mircea Govor, preşedintele organizaţiei PSD Satu Mare şi vicepreşedinte al CJ Satu Mare

7. Campania absolut mizerabila dusa de PSD: pomeni electorale, amenintari, minciuni, fluturasi trimisi prin Posta in care pensionarii erau anuntati ca, daca va ajunge presedinte, Iohannis le va taia pensiile, “sase case”, “nu ne vindem tara”, “Ponta e ortodox”, “votati un roman” etc.

8. Furtul pe fata din ziua alegerilor. Pe internet au circulat tot felul de dovezi care aratau modul in care se fura in judetele rosii. Sa nu credeti ca aceste lucruri au trecut neobservate. Dimpotriva, acestea au motivat si mai tare o prezenta ridicata la vot.

9. Diaspora – probabil cea mai mare greseala pe care a facut-o PSD. De ce spun asta? Pentru ca romanii din afara tarii au fost umiliti. Exact aceiasi romani care trimit miliarde de euro in tara. Exact aceiasi romani care au rude in tara. PSDistii si-au batut joc de ei, crezand ca cei din tara nu ii vor sanctiona.

Cum credeti ca s-au simtit romanii cand si-au vazut compatriotii asteptand si cate 9-10 ore pentru a vota, indiferent de vremea de afara (ploaie, frig)? Cum credeti ca au reactionat romanii cand si-au vazut rudele umilite la coada de un prim-ministru care ar face tot ce ii sta in putinta pentru a deveni presedinte? S-a vazut clar cum au reactionat. Romanii nu au ramas indiferenti fata de umilinta la care sunt supusi cei din afara, la sacrificiul celor care doresc o viata mai buna pentru cei din tara.

Coada de la Londra:

Post by Nadia Barbu.

Coada de la Torino:

Coada de la Paris:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *