Generatia “1 din 2”

In caz ca nu v-ati prins, cand zic generatia “1 din 2” ma refer la rezultatele “geniale” de la examenul de bacalaureat unde promovabilitatea este de aproximativ 45%.
Mai exact, anul acesta a fost si dezastru dar si o revelatie cu privire la nivelul elevilor din ziua de astazi.

A cui e vina? Nu putem spune ca exista un singur vinovat, asa ca o sa-i luam pe rand pe cei care pot fi trasi la raspundere.

1. Elevii
Da! Generatia Facebook! Intr-un articol scriam despre cele mai penibile lucruri de pe facebook. Credeti ca macar unul din cei care practica acest sport a trecut? Eu am dubii mari.

In ziua de azi, elevii nu mai merg la scoala ca sa invete. Nu. Merg pentru ca sunt obligati de parinti. Oricum, cand se intorc de la scoala intra pe net. Mai precis, pe facebook si pe messenger. Asta e tot ce fac.
Elevii din ziua de azi nu mai stiu ce e aia invatat. Ei prefera sa copieze.

Singura lor grija in ziua de azi se rezuma la distractie: cluburi, chefuri, alcool, bani, sex, facebook, messenger. Vreti sa aflati nivelul de inteligenta al generatiei viitoare? Intrati pe TPU.ro si cruciti-va! O sa vedeti acolo un nivel cosmic de exprimare scrisa.

Cum ar putea sa ia BAC-ul cineva care scrie asa (mess/facebook) : “frumx matzica mea “, “mumoasa”, “simpatik”, “c tare:)))) trb s arunci o bomba,poate asa aparea mai usor:))…e bn k ati gasit-o intr-un final fericit;)” ? In ziua de azi, pentru unii e foarte greu sa scrie in limba romana!

Titlul articolului este generatia “1 din 2”. Tare mi-e frica sa nu evoluam in generatia “1 din 3” sau mai rau. Sunt elevii de vina pentru rezultatele de ieri? DA! Inca nu inteleg cum au putut crede ca pot trece examenul fara sa invete.

2. Sistemul

– In ziua de azi se chiuleste in masa. Foarte multi elevi au sute de absente in fiecare semestru dar aceste lucru cumva este trecut cu vederea.
Ori elevul aduce o scutire (falsa evident sau platita) de la un medic, ori cel care motiveaza absentele trece cu vederea.
Profesorii nu isi fac treaba / nu au interes sa-si faca treaba. Oare cati profesori vin la ore doar asa ca sa treaca timpul? Majoritatea nu se agita la ore pentru a putea profita de asta la meditatiile de dupa ore.
Ministerul Educatiei! Aproape in fiecare an se schimba sistemul de examinare. Cum poti sa inveti ceva cand sistemul se tot schimba?
Facultatile! Inainte trebuia sa inveti pe rupte ca sa fii student la o facultate buna. Aveai de dat examenul de BAC, dupa care urma examenul de admitere. Acum totul e simplu. Rectorii vor sa faca bani de pe urma studentilor. Totul a devenit o afacere profitabila. Atat de profitabila incat au scos examenele de admitere pentru a aduna cat mai multi studenti (fraieri).
– La foarte multe sesiuni de BAC s-a permis copiatul. In 2011 nu s-a mai permis (asa de tare). Rezultatele se vad clar.

Sa ne traiasca copiii, viitori muncitori la drumuri si poduri, zugravi, faiantari, electricieni, vanzatori ambulanti, capsunari …

18 Responses to “Generatia “1 din 2””
 1. schtiel July 4, 2011
  • admin July 4, 2011
   • Stefan Stoica July 5, 2011
 2. Rares Cojocaru July 4, 2011
  • Stefan Stoica July 5, 2011
 3. Pato Basil July 4, 2011
 4. Paul July 5, 2011
  • admin July 5, 2011
 5. Dani A. July 5, 2011
 6. Aliceee Traveler July 5, 2011
  • admin July 5, 2011
  • Stefan Stoica July 5, 2011
 7. friv July 5, 2011
  • admin July 5, 2011
 8. Jteph July 5, 2011
 9. andrew July 5, 2011
  • admin July 5, 2011
 10. Natural July 9, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.