Parerea lui Ioan Rus despre romanii care muncesc in diaspora

Stiti care este parerea ministrului Transporturilor despre romanii care muncesc in diaspora? Citez: “Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betonisti, zidari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva. De 700 de euro vin acasa jumatate.”

Da, cu unul ca asta defilam noi in Parlament. Sigur, el nu se intreaba de ce au fost nevoiti acei romani sa plece in strainatate. Nu se intreaba de ce oamenii se chinuie ca sa isi sprijine familiile, muncind intr-o tara straina, de cele mai multe ori fiind umiliti si batjocoriti pentru ca vor sa duca o viata decenta. Nu isi da seama ca fara acei bani el, saracul, era spanzurat de foarte multi ani.

Pentru ca, vezi tu, draga Ioan Rus, voi furati si din acei bani. Daca ei nu ar munci in strainatate, oamenii nu ar avea bani si ar veni la usile voastre sa va intrebe de sanatate. Dar suntem si noi vinovati, pentru ca va suportam si nu va aratam exact ce parere avem despre voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *