De ce sa urmezi un curs pompier

Unele locuri de munca si meserii sunt considerate de cei care le fac mai mult decat o ocupatie pentru a supravietui, pentru a plati facturile, pentru a inchiria sau pentru a ipoteca o casa. Asistentii medicali, profesorii si, fara indoiala, pompierii sunt printre acele categorii de oameni ce au meserii care sunt adesea luate in considerare de catre cei care indeplinesc o vocatie, nu doar un loc de munca.

Pompierul este un profesionist care desfasoara diverse activitati cu scopul principal de a salva vieti omenesti si, de asemenea, bunuri materiale expuse pericolului. Prevenirea si stingerea incendiilor este sarcina lor principala, chiar daca pompierii sunt adesea implicati in apararea civila, in cautarea si salvarea oamenilor si animalelor si in protejarea bunurilor artistice si culturale 

Cand ma gandesc la ce inseamna sa fii pompier, imi vin in minte atat de multe cuvinte, dar doar unul poate descrie cel mai bine aceasta meserie: curaj. Da, pentru ca un pompier trebuie sa fie curajos sa intre intr-o casa in flacari, protejat doar de o simpla uniforma. El trebuie sa fie curajos atunci cand coboara o scara cu o persoana pe umeri. Multi spun ca pompierii sunt neinfricati, dar in opinia mea nu este asa, pentru ca frica exista si este in fiecare dintre noi. Doar ca ei au ceva in plus, care le permite sa domine si, uneori sa castige lupta cu frica. 

Si, paradoxal, teama este acea stare de spirit care iti permite sa nu faci lucruri stupide. Pentru ca un pompier nu isi permite sa faca greseli, pentru el, pentru echipa sa, pentru cei dragi si pentru oamenii pe care trebuie sa ii salveze, el trebuie sa aiba mintea mereu limpede. Profesionistul trebuie sa aiba o inima mare, un spirit de altruism si o dorinta de a-i ajuta pe ceilalti. Dar el trebuie sa aiba, de asemenea, o cunoastere rationala si aprofundata pentru a sti cum sa „actioneze” lucid, decisiv in contextul propus de el. Stie ce, cum, de ce si cand sa actioneze intr-o situatie data. Pompierii se pregatesc intens, urmand un curs pompier precum cel de la cursuriautorizate.eu, in care invata fiecare secret al meseriei, cu bune si rele, cu satisfactii si riscuri. Trebuie sa iti palca, sa fii dedicat pentru o astfel de meserie. 

Nu este usor, dar este frumos. Viata pompierului este traita si de cei dragi lui. De fapt, viata alaturi de un pompier nu este usoara, pentru ca atunci cand este la datorie, cei care stau acasa au intotdeauna frica si gandul de a nu-si mai vedea persoana iubita. Dar lucrul frumos despre a avea in familie un pompier este ca te simti in siguranta.

Stiti care este lucrul care imi place cel mai mult despre pompieri? Este faptul ca, in ciuda problemelor pe care le au, continua sa isi practice meseria, pentru ca o fac pentru oameni si este suficient. Oricine a fost salvat isi va aminti intotdeauna ce face si de uniforma pe care o poarta. Pompierii sunt in inima oamenilor care stiu cate sacrificii face si cate probleme intampina.

Daca incerci sa spui unui pompier ca este un erou sau un inger, stii ce va va spune? Ca nu este un inger si nici un erou, ci este o persoana obisnuita care isi face doar treaba. Poate te intrebi ce face un pompier in afara de stingerea incendiilor ? Lucrarile pompierului au multe fatete, de la stingerea unei case in flacari, salvarea unui pisoi in copac, extragerea unei persoane blocate intr-o masina pana la cercetari dispersate in caz de dezastru si multe alte lucruri. 

Ei ajung in tacere, in ciuda sirenelor care fac zgomot, isi fac treaba si apoi pleaca sau trec la urmatorul caz. Nu  doresc laude si medalii. Incearca sa salveze ceea ce poate fi salvat, incearca sa ii ajute pe cei aflati in nevoie, incearca sa readuca speranta in ochii oamenilor care au pierdut totul intr-o clipa. Uneori le este greu si pentru ca nu sunt super-eroi, sunt oameni obisnuiti, ei experimenteaza prea mult moartea , dar au o putere extraordinara in a merge mai departe. Da, asta inseamna sa fii pompier si mult mai mult. 

Deci, te-am convins sa iti doresti o meserie asa de nobila? Daca da, nu ezita sa faci cursul special de pe cursuriautorizate.eu. Cursul de Servant Pompier este avizat de IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) si autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A). Conform Legii nr. 307 din 12 Iulie 2006, articolul 27 alin. 2, privind Apararea Impotriva Incendiilor, se specifica faptul ca personalul institutiilor/firmelor care detin atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor trebuie sa participe la cursuri de formare profesionala realizate in centre de formare si evaluare abilitate prin lege pe baza standardelor ocupationale recunoscute la nivel national. 

Programul cursurilor teoretice si a activitatii practice este flexibil si adaptabil in functie de nevoile cursantilor. Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care fac pare din echipa de interventie, salvare si prim ajutor din cadrul serviciilor voluntare/private pentru situatii de urgenta sau tuturor persoanelor care doresc sa faca o cariera in aceasta meserie. In urma finalizarii examenului de absolvire, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Absolvire pentru ocupatia de “Servant Pompier” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului. 

Este cel mai bun inceput pentru a deveni cel care salveaza vieti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *