Filme Archive

Castigatorii BIEFF 2020

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti BIEFF, prima din istoria evenimentului organizata intr-o formula hibrid, online si offline, s-a incheiat duminica, pe 29 Noiembrie.

Desene animate: Foghorn Leghorn

Nu stiu cum procedati voi, dar eu sunt absolut sigur ca nu as lasa un copil sa se uite la desenele animate facute in prezent. Mi se par a fi o mare mizerie. Asa ca as cauta desenele pe care le-am urmarit eu cand eram mic. Cel de mai jos ar fi un exemplu:

„Acasa”, in cursa pentru premiile Academiei Europene de Film

Regizat de Radu Ciorniciuc si multipremiat la cele mai importante festivaluri de film internationale, „Acasa” devine primul documentar romanesc de debut nominalizat la premiile Academiei Europene de Film (EFA).  Romania este reprezentata la cea de-a 33a editie EFA de doua documentare: „Acasa”, de Radu Ciorniciuc si „Colectiv”, de Alexander Nanau – o premiera importanta pentru

S-a incheiat Bucharest Fashion Film Festival

Cea de-a patra editie a Bucharest Fashion Film Festival, primul eveniment din Romania plasat la intersectia dintre fashion, film si advertising, s-a desfasurat in perioada 6-11 Moiembrie 2020 exclusiv online. Miercuri seara, pe 11 Noiembrie, au fost acordate si cele 3 premii ale editiei in valoare totala de 3000 de euro: premiul pentru cel mai

Independenta Film lanseaza Beanpole pe Vimeo

Independenta Film lanseaza pe propriul canal de Vimeo Beanpole, filmul cineastului rus Kantemir Balagov, prezentat in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2019, unde a fost recompensat cu Premiul pentru regie si Premiul FIPRESCI. Filmul va rula, totodată, in cinematografele din tara functionale si va intra si in programul celor care se vor

“Servants”, premiat pentru coloana sonora

Servants / Servitorii, in regia lui Ivan Ostrochovský, un film noir despre colaborarea preotilor cu regimul totalitar, cu Vlad Ivanov pe afis, continua sa adune premii importante. Premiera filmului in Romania, programata de Transilvania Film pe 16 Octombrie, a fost amanata pana la redeschiderea cinematografelor.

Animest 15 – animatii pentru cei mici

Cei mai tineri fani Animest vor avea parte, la cea de-a 15-a editie a Festivalului Internațional de Film de Animatie, de o dubla experienta Minimest. Pentru ei, aventura cinematografica va incepe din 7 Noiembrie si va cuprinde doua weekend-uri cu filme dedicate copiilor de toate varstele.

Animest – The Bears’ Famous Invasion of Sicily

O adaptare a nuvelei pentru copii scrise si ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti in 1945, Vestita invazie a ursilor in Sicilia / The Bears’ Famous Invasion of Sicily (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima data in Romania in deschiderea celei de-a 15-a edtții a Festivalului International de Film de Animatie Animest.

La Belle Époque – in cinematografe

Cei mai frumosi ani / La Belle Époque, o comedie frantuzeaca care ii are in rolurile principale pe Daniel Auteuil, Guillaume Canet si Fanny Ardant, ruleaza de ieri in cinematografele din tara. Scris si regizat de cunoscutul dramaturg francez Nicolas Bedos, filmul va fi reprogramat si in cinematografele care, pentru moment, sunt inchise.