Creative Night Talks in Octombrie
Sezonul de toamna al Creative Night Talks, seria de conferinte online organizate de Revista Atelierul, continua cu inca 4 editii live in luna octombrie, pe site-ul www.revista-atelierul.ro si pe pagina de FB Revista Atelierul. Invitatii acestei luni deschid discutia despre comunicarea proiectelor culturale, mai ales in ultima perioada, arta contemporana in Romania, demersurile pentru comunitatea de makers (designeri, artisti, ingineri, inventatori) si forme noi de exprimare artistica.
Astfel, pe 7 octombrie, moderatoarea Mihaela Ion vorbeste cu Oltea Zambori, specialist in comunicare culturala, pe care o practica de aproape 10 ani. A lucrat cu evenimente de amploare in Romania, conducand departamentele de comunicare, artist care sau CSR pentru PLAI Festival, JazzTM, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Custom Resita, ARTmania, East European Music Conference, Romanian Music Export, BIAF, Electric Castle. In 2017 a pus bazele BMagency, prima agentie din Romania care se ocupa exclusiv de comunicarea evenimentelor culturale si productie de eveniment, iar in 2018 a fost desemnata PR Professional of the Year in cadrul Galei Romanian PR Award.
Pe 14 octombrie, Florin Cobuz, fondatorul Nod makerspace, va povesti despre cum s-a concretizat conceptul intr-un spatiu fizic de 2000mp si apoi intr-un ecosistem dinamic care aduna designeri, artisti, ingineri, inventatori si le ofera acces la scule, echipamente, know-how si la o comunitate de antreprenori. La scurt timp de la infiintarea sa, in 2015, spatiul Nod makerspace a fost completat prin deschiderea Mater – prima biblioteca de materiale din Sud-Estul Europei, Workwork – departamentul de productie al Nod, Level-Up – programul de accelerare pentru start-up-uri, Makershop – magazinul online pentru producatori si designeri, si make4.ro – platforma online pentru producatori, furnizori, ateliere si fabrici.
Sorina Jecza Ianovici, doctor in arte vizuale, co-fondatoare a Fundației Art Encounters si co-organizatoare a Bienalei de arta contemporana Art Encounters, se alatura proiectului pe 21 octombrie, cu detalii despre evenimentele organizate care aduc in prim-plan arta contemporana din Romania, in Timisoara si nu numai.
Iar, pe 28 octombrie, Alin Rotariu, manager de productie al festivalului Simultan, va impartasi ce este in spatele acestui festival anual dedicat artelor interdisciplinare – proiectelor media emergente, muzicii experimentale si proiectelor audio-vizuale, cu scopul de a sustine formele noi de exprimare artistice. An de an, proiectul a adunat performance-uri audiovizuale, proiectii de arta video, expozitii, conferinte si ateliere in care unele teme si metode sunt: eclectism stilistic, relatia dintre om si automatizare, reciclare sau teme ecologice, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice si electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum si reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.
Primele 4 editii i-au avut ca invitati pe dr. Andreea Grecu, expert cultural, Mihaela Ghita, redactor Radio Romania Cultural si fondatoare a asociatiei Qolony, dr. Sorin Predescu, director executiv al Casei Artelor din Timisoara si Andrei-Ioan Racovitan, cofondator feeder.ro si Unhidden. Conferintele au fost transmise live si pot fi urmarite in continuare pe site-ul www.revista-atelierul.ro si pe pagina de FB Revista Atelierul.