Cinema in aer liber – a doua saptamana de proiectii 

Saptamana a doua de „Cinema in Aer Liber” aduce noi proiectii pentru iubitorii de film din Bucuresti. De la capodopere premiate la povesti emotionante, programul acestei saptamani aduce pe marele ecran filme remarcabile care vor incanta publicul de toate varstele. Proiectiile vor incepe de la ora 20:30, de marti pana duminica, pe Insula Artelor din Parcul Titan iar intrarea este libera. 

Programul saptamanii 20 – 25 august:
Miercuri, 21 august: „CHE Partea I” in regia lui Steven Soderbergh
Cu: Julia Ormond, Benicio Del Toro, Oscar Isaac

Sinopsis: Prima parte din povestea lui Soderbergh (prezenta la Cannes in 2008 cu numele Che – The Argentine) incepe cu evenimentele in care Che Guevara rastoarna impreuna cu Fidel Castro, in Cuba, regimul lui Batista. Al doilea film, Guerrilla, prezinta senzationala lui sosire la New York in 1964 pentru a vorbi in fata Natiunilor Unite si continua, conform descrierii, pana la asasinarea eroului national al Cubei in jungla boliviana. Ramon stie ca numai persoana care il iubeste cu adevarat il va ajuta sa intreprinda ultima sa calatorie.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/che-part-one-che-argentinianul-10861/ 

Premii: 4 premii si 13 nominalizari, printre care se numara premiul pentru Cel mai bun actor si premiul Palme d’Or la Cannes Film Festival. 
Durata: 154 min. 
Gen: documentar, drama.
Rating: N-15.

Joi, 22 august: „Marea dinlauntru” in regia lui Alejandro Amenábar
Cu: Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Dueñas

Sinopsis: Ramon este paralizat la pat de 30 de ani, fiind ingrijit de familia sa. Fereastra camerei sale este singura fereastra catre lume, cautand marea pe care a navigat de atatea ori, marea unde el a suferit accidentul care i-a curmat tineretea. De atunci, singura lui dorinta a fost sa-si duca viata la un sfarsit demn.

Lumea lui este tulburata de aparitia a doua femei: Julia, avocata care il sustine in lupta cu autoritatile pentru a-si sfarsi viata si Rosa, o femeie din acelasi sat, care incearca sa il convinga ca viata merita totusi traita. Amandoua femeile sunt coplesite de personalitatea captivanta a lui Ramon, fiind fortate sa isi puna intrebari asupra principiilor care le-au guvernat existenta.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PxXb_YZ-CQI

Premii: 69 premii si 38 nominalizari, premiat cu Oscar la categoria Cel mai bun film strain.
Durata: 125 min.
Gen: drama psihologica.
Rating: AP-12.

Vineri, 23 august: Eu capitan” in regia lui Matteo Garrone
Cu: Seydou Sarr, Moustapha FalI , Issaka Sawadogo

Sinopsis: Io Capitano spune povestea calatoriei pline de aventuri a lui Seydou si Moussa, doi tineri care pleaca din Dakar sperand sa ajunga in Europa. O odisee contemporana prin pericolele desertului, ororile centrelor de detentie din Libia si primejdiile marii. 

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/io-capitano-31783/ 

Premii: 33 premii si 33 nominalizari la festivaluri precum Globurile de Aur, Ghent International Film Festival, Festivalul de film de la Venetia, Palm Springs International Film Festival. 
Durata: 121  min.
Gen: drama.
Rating: N-15.

Sambata, 24 august:Crima este a mea” in regia lui François Ozon
Cu: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, André Dussollier

Sinopsis: Paris, anii ’30. Madeleine este o actrita tanara si fara bani, frumoasa, dar netalentata. Acuzata ca a ucis un producator de film celebru, Madeleine sustine ca a fost legitima aparare, iar sentinta ii este favorabila. Tanara se bucura de faima obtinuta peste noapte, dar adevarul iese curand la iveala.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/mon-crime-30037/  

PREMII: 2 nominalizari – Premiile César si International Film Music Critics Award (IFMCA).
Durata: 102 min.
Gen: comedie, drama, mister .
Rating: AP-12.

Duminica, 25 august: „La Stejarul Batran” in regia lui  Ken Loach
Cu: Dave Turner, Ebla Mari, Claire Rodgerson

Sinopsis: The Old Oak este un loc special. Nu numai ca este ultimul pub ramas deschis, ci si singurul spatiu public in care oamenii se pot intalni intr-o comunitate miniera candva infloritoare, dar care trece prin vremuri grele, dupa 30 de ani de declin. TJ Ballantyne (Dave Turner), proprietarul, tine cu dintii de The Old Oak, iar efortul lui este pus la incercare cand carciuma devine subiectul unei dispute teritoriale, odata cu sosirea refugiatilor sirieni care sunt adusi in sat. O prietenie neasteptata se infiripa atunci cand TJ intalneste o tanara siriana cu un aparat de fotografiat, Yara (Ebla Mari). Pot gasi cei doi o cale pentru ca aceste doua comunitati sa se inteleaga? Asa ia nastere o drama profund emotionanta despre pierdere, frica si dificultatea de a gasi speranta.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/the-old-oak-31831/  

Premii: 8 premii si 7 nominalizari, la festivaluri de renume printre care se numara BAFTA Awards, Cannes Film Festival, Ghent International Film Festival.
Durata: 113 min.
Gen: drama.
Rating: AP-12.

Chiar daca proiectiile se desfasoara in aer liber, spectatorii vor avea parte de o experienta cinematografica intr-un cadru modern, dotat la standarde europene.

Detalii despre filme, programul complet si regulament pot fi gasite pe site-ul www.primarie3.ro si www.cinemainaerliber.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *