7 sfaturi pe care să le ai în vedere atunci când cumperi o baterie auto
Cele mai multe baterii auto sunt limitate la o durată de viață cuprinsă între trei și cinci ani, în funcție de felul în care îți utilizezi mașina și de climat. În continuare, voi prezenta 7 sfaturi pe care să le ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi un acumulator auto.
1. Dimensiunile bateriei
Bateriile auto sunt împărțite în categorii de dimensiuni, care indică lungimea, lățimea și înălțimea acestora. Poți afla ce dimensiune se potrivește mașinii tale consultând cartea tehnică a vehiculului sau consultând un mecanic auto. Acumulatorul potrivit este cel care se potrivește perfect în lăcașul de sub capotă, în așa fel încât acesta să stea în siguranță și să nu sufere eventuale defecțiuni din cauza vibrațiilor.
2. Data fabricației
Data fabricației este indicată de un cod pe baterie, care constă într-o literă și un număr. Litera indică luna, în timp numărul indică anul fabricației. De exemplu, B/8 înseamnă Februarie 2018. Nu ar trebui să cumperi niciodată o baterie mai veche de 6 luni de la momentul în care a fost fabricată.
3. Capacitatea de rezervă
Acest aspect este foarte important, întrucât se referă la câtă energie poate furniza bateria pe cont propriu, fără motor, până să se descarce. Acest lucru devine foarte relevant în situațiile neplăcute, precum defecțiuni ale motorului și ale alternatorului sau momentele în care uiți farurile aprinse.
4. Performanțele la diferite temperaturi
Bateriile au nevoie de energie pentru a porni. Aceasta se măsoară prin indicatorii CCA și CA. Pentru zonele mai reci, este recomandat să urmărești bateriile cu CCA mai mare.
5. Mentenanță
În acest caz, există două tipuri de baterii auto: cele cu mentenanță scăzută și cele fără mentenanță. Cele fără mentenanță sunt sigilate, iar lichidul electrolitic rulează în interiorul carcasei acumulatorului fără să fie necesară înlocuirea. Bateria cu mentenanță scăzută sunt nesigilate, cu capace care permit completarea cu apă distilată atunci când este necesar.
6. Tipul și poziționarea terminalelor
Poziționarea terminalului pozitiv afectează polaritatea mașinii, existând riscul de scurtcircuitare dacă borna pozitivă intră în contact cu caroseria mașinii. De aceea este foarte important să verifici în ce direcție se află terminalul pozitiv, acesta putându-se afla atât în dreapta, cât și în stânga (întâlnită în special la mașinile japoneze).
7. Capacitatea (Amperi oră)
Acest indicator se referă la sarcina electrică pe care acumulatorul îl poate stoca. Mai mulți amperi oră înseamnă că bateria se menține încărcată pentru mai mult timp, diminuându-se descărcarea în timp.
Atât pentru consultanță, cât și pentru achiziționare, poți apela cu încredere la magazinul online Sorgeti. Cumpărând de aici, te poți bucura de servicii all inclusive gratuite. Mai exact, livrare, montare și verificare de încărcare – toate asigurate prin achiziționarea unei baterii auto de la ei. În oferta Sorgeti găsești baterii marcă proprie, dar și branduri precum Bosch, Fulmen, Varta și Zap.
De asemenea, ai posibilitatea de a comanda atât online, cât și telefonic. Un mare avantaj este faptul că la montarea noii baterii, tehnicienii Sorgeti te scapă de grija vechiului acumulator. Mai puține griji pentru tine, mai multă grijă pentru mediu. În magazinul lor sigur vei găsi bateria potrivită nevoilor mașinii tale!