Buton de panica conectat la 112 pentru victimele violentei domestice
Vodafone Romania se alatura proiectului „Iubirea care bate la ochi”, dezvoltat de Asociatia Zi de Bine in parteneriat cu Centrul FILIA, Asociatia ANAIS si Asociatia Luthelo. Prin acest proiect 1000 de femei, victime ale violentei domestice, vor primi acces la MINERVA, un buton de panica mascat intr-o bijuterie, pentru a putea apela instant 112 in cazul in care agresorul incalca ordinul de protectie.
In cadrul proiectului, Vodafone Romania va oferi cele 1.000 SIM-uri M2M si serviciile de conexiune telecom necesare functionarii acestora, si va contribui financiar la sustinerea activitatii de management al proiectului.
Lansat in luna mai a acestui an, Bright Sky Ro este un instrument digital gratuit, care vine in sprijinul victimelor violentei domestice, oferind asistenta si informatii utile persoanelor aflate intr-o relatie abuziva sau celor care vor sa ajute in astfel de cazuri. Aplicatia a fost dezvoltata si adaptata pentru Romania in cadrul unui parteneriat al Fundatiei Vodafone Romania cu Politia Romana (prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii), Asociatia Necuvinte si Asociatia Code for Romania. Bright Sky Ro este disponibila in AppStore si Google Play Store in limbile romana, engleza si maghiara. De la lansare, aplicatia mobila a fost descarcata pe 2.281 de terminale, avand in acest moment peste 1.000 de utilizatori activi.
Reducerea cazurilor sau impactului abuzului domestic este o preocupare a companiei Vodafone Romania si la nivel intern. Prin politica in vigoare, angajatii care sunt victime ale violentei sau abuzului domestic beneficiaza de un canal dedicat, unde pot semnala aceste situatii pentru a primi sprijin – spre exemplu, concediu suplimentar platit de pana la 10 zile, numit „concediu pentru siguranta”, dar si plata in avans a trei salarii in cazul in care au nevoie de acest ajutor financiar. In plus, Vodafone Romania asigura posibilitatea schimbarii orelor de munca, a locului unde angajatul isi desfasoara activitatea sau a sarcinilor zilnice, iar managerii companiei sunt instruiti pentru a putea detecta si oferi ajutor colegilor din echipa lor aflati in astfel de situatii.