Despre Bitcoin

Ati auzit de Bitcoin? Sunt mai mult ca sigur da. Rareori trec cateva zile fara ca respectivul cuvant sa nu fie mentionat intr-o stire. V-ati intrebat vreodata la ce se refera? Daca intrati aici o sa aveti ocazia sa aflati raspunsurile la toate intrebarile voastre: Bitcoin pentru to(n)ti.

Pe scurt, Bitcoin este un sistem de plata electronica descentralizat si o moneda digitala creata in 2009 de Satoshi Nakamoto. Numele Bitcoin se refera de asemenea si la programul pentru folosirea acestor monede, cat si la reteaua peer-to-peer pe care acesta o formeaza. Spre deosebire de majoritatea monedelor, moneda digitala nu este controlata de nimeni. Bitcoinii sunt produsi de o mulțime de oameni din intreaga lume, folosind un sofware care rezolvă formule matematice.

Care sunt caracteristicile acestei monede digitale/de ce ar trebui sa cumparati bitcoin?
1. Reteaua Bitcoin nu este controlata de o autoritate centrala.
Ce inseamna asta? Inseamna ca nimeni nu poate provoca un colaps al monedei din cauza unei politici monetare. Mai inseamna si faptul ca nimeni nu poate decide sa va ia banii, asa cum a decis Banca Centrala Europeana in cazul celor din Cipru.
2. Contul de Bitcoin este foarte usor de configurat.
Ati fost vreodata la o banca pentru a va deschide un cont? Bun. Atunci stiti procedura. Foi peste foi, semnaturi, timp de pierdut, aprobari si alte prostii. O mare pierdere de timp.
3. Anonimitate si transparenta
Daca aveti o adresa bitcoin folosita in mod public, oricine va va putea spune cati bitcoini sunt stocați la acea adresa. Numai ca nimeni nu o sa stie ca va apartine. In rest, toate detaliile tranzactiilor din retea sunt stocate intr-o versiune foarte mare a unui registru general (block chain).
4. Taxe de tranzactii foarte mici (0.16 RON la data de 1 Septembrie 2014)
Spre deosebire de cele ale bancilor care te taxeaza pentru fiecare operatiune…
5. Rapiditate
Orice tranzactie ajunge la destinatie in maxim cateva minute.

Daca va intereseaza aceasta moneda, cei de la BitcoinX vand bitcoin. Vezi procedura de vanzare direct la ei pe site.

P.S Aveti grija cand trimiteti bitcoin. Odata trimisi, nu ii mai poți recupera decat in cazul in care destinatarul ti-i returneaza.
Informatii complete despre istoria Bitcoin gasiti pe Wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *