Firmele de instalare a sistemelor fotovoltaice: exemplul MGM Energo

In ultimii ani, energiile regenerabile au devenit o solutie din ce in ce mai atractiva pentru companii si persoane fizice in cautarea unor surse de energie mai curate si sustenabile. In Romania, una dintre companiile de referinta in acest domeniu este MGM Energo, care se ocupa de realizarea, instalarea si mentenanta sistemelor fotovoltaice. Cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu si o capacitate de peste 400 MW in proiecte desfasurate in Romania, Bulgaria si Spania, MGM Energo s-a impus ca un lider in sectorul energiilor regenerabile.

 Experienta si resurse

Cu o experienta solida in domeniu, MGM Energo dispune de o capacitate de 92.980 kWp in Operare si Mentenanta, generand peste 100.000.000 kWh in ultimul an. Cu resurse tehnice si umane solide, compania este capabila sa ofere servicii la cel mai inalt standard. Printre aceste resurse se numara un birou tehnic cu ingineri proprii, un laborator de testare pentru invertoare, un stoc permanent si depozit logistic, si o organigrama bine stabilita de ingineri, operatori si supervizori de lucrari. MGM Energo se mandreste cu disponibilitatea serviciului tehnic 365 de zile pe an si cu faptul ca 85% dintre apelurile clientilor sunt preluate in mai putin de 60 de secunde, 24/7. De asemenea, compania ofera servicii de formare acreditate de principalii producatori de invertoare.

MGM Energo ofera o gama variata de servicii legate de sistemele fotovoltaice. Aceste servicii includ:

1. Revizie Generala a Modulelor Fotovoltaice: MGM Energo asigura o verificare completa a modulelor fotovoltaice pentru a se asigura ca acestea functioneaza la parametrii optimi.

2. Mentenanta a Invertoarelor, Cutiilor de Jonctiune si Transformatorilor: Invertoarele, cutiile de jonctiune si transformatorii sunt componente esentiale ale unui sistem fotovoltaic, iar MGM Energo ofera servicii de mentenanta pentru acestea.

3. Cabluri, Intrerupatoare si Elemente de Protectie: Componentele electrice ale sistemelor fotovoltaice sunt esentiale pentru functionarea corecta a sistemului, iar MGM Energo se asigura ca acestea sunt in cea mai buna conditie.

4. Sistem de Monitorizare: Monitorizarea constanta a performantei este cruciala pentru asigurarea eficientei sistemului fotovoltaic. MGM Energo ofera servicii de monitorizare pentru a detecta si remedia orice anomalii.

5. Masuri de Siguranta: Siguranta este o prioritate, iar MGM Energo implementeaza masuri de siguranta pentru a proteja atat echipamentele, cat si personalul.

6. Termografii si Alte Analize: Tehnologii avansate, cum ar fi termografia, sunt folosite pentru a identifica probleme potentiale in sistem.

7. Verificari si Certificate: MGM Energo se asigura ca toate verificarile necesare sunt efectuate si furnizeaza certificate corespunzatoare.

8. Operare si Mentenanta a Cladirilor si Terenului: In plus fata de sistemele fotovoltaice, MGM Energo ofera servicii de operare si mentenanta pentru cladiri si terenuri.

 Programul Electric Up

Un aspect deosebit de interesant este implicarea MGM Energo in Programul Electric Up, o initiativa guvernamentala care vizeaza sprijinirea firmelor mici si mijlocii din domeniul HORECA pentru instalarea de panouri fotovoltaice si statii de incarcare pentru vehicule electrice. Programul este parte a eforturilor de a promova sustenabilitatea si de a reduce emisiile de carbon in procesele industriale.

Acest program ofera firmelor participante posibilitatea de a accesa fonduri guvernamentale, cu posibilitatea de a obtine pana la 100.000 de Euro in scopul instalarii de solutii cu panouri fotovoltaice si statii de incarcare pentru vehicule electrice. Acest lucru nu doar contribuie la reducerea costurilor cu energia electrica, ci si permite firmelor sa furnizeze surplusul de energie in reteaua nationala de distributie.

MGM Energo, cu experienta sa vasta si resursele tehnice si umane, se angajeaza sa ajute firmele eligibile sa acceseze fondurile prin Programul Electric Up. Cu o echipa de ingineri, operatori si supervizori bine pregatiti, MGM Energo ofera consultanta tehnica si administrativa pentru a ajuta firmele sa implementeze cu succes proiectele lor.

 Programul Casa Verde

Pentru persoanele fizice, MGM Energo ofera sprijin si pentru Programul Casa Verde, care incurajeaza achizitionarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica in locuintele particulare. Prin intermediul acestui program, cetatenii pot accesa finantari de pana la 20.000 de lei (sau 25.000 de lei in cazul locuintelor izolate) pentru instalarea si punerea in functiune a sistemelor fotovoltaice. Asemenea Programului Electric Up, Casa Verde vine cu beneficii considerabile pentru mediu si economia personala.

MGM Energo, cu experienta sa si resursele, este pregatit sa asigure sprijin tehnic si administrativ pentru a ajuta clientii sa acceseze Programul Casa Verde si sa implementeze cu succes proiectele lor.

Investitii in energie verde

Instalarea sistemelor fotovoltaice nu aduce doar beneficii imediate, ci si un potential semnificativ de economisire pe termen lung. Investitiile in energie verde oferite de MGM Energo si programele guvernamentale precum Electric Up si Casa Verde reprezinta modalitati excelente de a reduce costurile cu energia electrica si de a spori independenta energetica a firmelor si locuintelor particulare.

Economii pe Termen Lung: Cu panourile fotovoltaice si statiile de incarcare pentru vehicule electrice alaturi de un invertor solar de la Mgmenergo de calitate, firmele pot reduce semnificativ factura lunara de energie electrica. Surplusul de energie produs poate fi inclus in reteaua nationala de distributie, generand venituri suplimentare.

Independenta Energetica: Prin investitii in surse de energie regenerabila, firmele si locuintele particulare isi pot diversifica sursele de energie. Acest lucru ofera o mai mare siguranta energetica si reduce dependenta de sursele traditionale de energie, care pot fi costisitoare si poluante.

Protejarea Mediului: O schimbare spre surse de energie curata contribuie semnificativ la reducerea impactului asupra mediului. Producerea de energie electrica din surse fosile contribuie la emisiile de gaze cu efect de sera si la schimbarile climatice. Prin instalarea de panouri fotovoltaice si folosirea vehiculelor electrice, fiecare firma sau persoana poate juca un rol important in combaterea acestor probleme.

Stabilitatea in Caz de Avarie: Avand propria sursa de energie electrica, firmele si locuintele particulare pot ramane alimentate in caz de avarie sau intrerupere a furnizarii de energie din reteaua publica. Aceasta stabilitate poate fi cruciala in situatii de urgenta sau evenimente neprevazute.

Contributia la Comunitate: Implementarea sistemelor fotovoltaice nu aduce beneficii doar proprietarilor, ci si comunitatii in ansamblu. Productia de energie verde ajuta la reducerea presiunii asupra retelelor publice de energie si contribuie la un mediu mai sanatos si o economie mai sustenabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *