Checklist pentru achizitia unei locuinte in Iasi
Si tu esti una dintre acele persoane care crede ca achizitionarea unei case este investitia vietii tale? Ei bine, nu trebuie sa iti fie teama atunci cand iti alegi viitoarea casa. Totusi, atunci cand doresti sa apelezi la agentii imobiliare Iasi, trebuie sa te inarmezi cu o lista de verificare pentru a nu uita nimic.
Inainte de a intra
Evident, abia astepti sa pui piciorul in ceea ce ar putea fi viitoarea ta casa. Fie ca vorbim de apartamente noi Iasi sau de case mai vechi insa, trebuie sa fii atent si la ceea ce se afla in si in jurul acelei locuinte. Zgomotul, proiectele de dezvoltare urbana si facilitatile vor fi, de asemenea, o parte a vietii tale de zi cu zi, la fel ca si locuinta in sine.
Interior
In aceasta etapa a vizitei trebuie sa parcurgi totul pas cu pas, cu foarte multa atentie, deoarece cea mai mica problema te poate obliga mai tarziu sa faci lucrari pe care nu le-ai planificat. Chiar daca alegi ansambluri rezidentiale, fii atent pentru ca se pot strecura greseli sau poate doresti sa faci anumite modificari.
Asadar, trebuie sa fii atent la: starea bucatariei si a instalatiilor sanitare, verificarea instalatiei electrice, verificarea sistemului de incalzire, estimarea izolatiei termice a casei, examinarea aerisirii casei. De asemenea, peretii si tavanul trebuie examinate cu atentie pentru a nu exista urme de inundatii sau alte probleme. Asa ca tine ochii cat se poate de deschisi pentru a evalua asa cum trebuie fiecare coltisor al locuintei, indiferent daca vorbim despre apartamente 3 camere Iasi, fie ca vorbim de o casa.
Daca exista o achizitie care trebuie facuta fara graba, este o locuinta. A deveni proprietarul unei locuinte te marcheaza pe termen lung si in cazul revanzarii premature, ar putea prezenta un risc de pierdere a valorii. Fara stres, trebuie examinate cu prioritate toate detaliile.
Inainte de a vizita casa
Estimeaza costurile asociate achizitiei tale (notar, agentie, costuri de mutare, lucrari, impozite pe proprietate etc.). Intereseaza-te de imprejurimile imediate ale casei, in functie de ceea ce iti este necesar. Fii atent la cartier, retea de transport, crese / scoli, magazine, teren construibil, proiecte de dezvoltare, clinici medicale etc. Asigura-te ca ai vizitat alte proprietati inainte sau ai vizitat altele dupa aceea.
Exteriorul
Examineaza exteriorul blocului de locuinte, si cu atat mai mult exteriorul unei case. Fii atent, daca vorbim de o casa, la gazon, poarta, terasa, magazie de gradina etc. Concentreaza-te pe starea acoperisului. Este necesara o reparatie? Pe peretii exteriori exista crapaturi, izolatia este deteriorata? Ai grija chiar si la bloc de acest aspect. O izolatie proasta iti poate cauza neplaceri, precum igrasie.
Daca cumperi un apartament la cheie care, de obicei, este mai scump decat unul nefinisat sau care trebuie renovat, de obicei, nu iti faci griji. Totusi, daca apartamentul sau casa sunt la cheie, fii atent la modul in care arata finisajele, la faianta, gresie, parchet. Verifica prizele si alte aspecte legate de electricitate. De asemenea, vezi care sunt utilitatile si facilitatile de canalizare, mai ales daca vorbim despre o casa. Exista case care nu au utilitati si asta poate fi o mare problema, mai ales in ceea ce priveste incalzirea in timpul iernii. Este posibil sa sa necesite multe batai de cap achizitionarea lemnului sau peletilor pentru centrala termica. Gandeste-te daca te vei descurca cu cheltuielile si, desigur, cu procurarea combustibilului.
Vorbeam despre finisaje. Defectele ascunse se refera la manopera slaba care face locuinta nepotrivita pentru utilizarea sa rezidentiala. Pentru a fi considerat un defect ascuns, acesta trebuie sa fie „grav” si sa fie anterior vanzarii. Odata achitata locuinta, nu vei mai putea face nimic, decat sa scoti bani din propriul buzunar.
Asadar, ai grija cand achizitionezi o locuita. Fa-ti temele inainte si mergi pregatit pentru a observa orice defect posibil, astfel incat sa te muti in noua ta casa fara griji.