Cum alegi masa perfectă pentru bucătăria ta

Te-ai mutat în sfârșit în casa ta, ai mobilat-o cum ai putut, dar îți lipsește tocmai masa din bucătărie, acel lucru care strânge toată familia laolaltă?

Pentru că bucătăria este unul dintre acele spații din casă care reunește toți membrii familiei, e important să alegi masa potrivită, ținând cont de confort și utilitate. Desigur, alegerea nu e întotdeauna simplă, mai ales dacă opțiunile potrivite îți depășesc bugetul. Pentru aceste cazuri, poți solicita un credit ifn! În acest fel ai șansa de a intra în posesia banilor necesari pentru achiziționarea mesei perfecte.

Tipuri de mese de bucătărie

Masa este centrul bucătăriei și forma acesteia va depinde de stilul bucătăriei și de numărul de persoane care urmează să se așeze în jurul ei. De exemplu, dacă vrei o masă mică, e bine să alegi un model fabricat din sticlă sau lemn deschis la culoare pentru a nu încărca vizual spațiul.

Dacă bucătăria nu este foarte lată, este important ca nici masa să nu fie. Sau, dacă bucătăria are câțiva metri lungime, optează pentru o masă mai lungă. Important este ca masa să nu fie un obstacol în această încăpere.

Pe de altă parte, dacă ai o bucătărie mare, rezervă cea mai luminoasă zonă pentru masă. Reține că pentru a amplasa o masă pentru patru persoane, vei avea nevoie de o suprafață de cel puțin patru metri pătrați.

Aspecte de care e bine să ții cont când alegi masa perfectă pentru bucătărie

Dimensiuni

Înainte de a alege masa perfectă pentru bucătărie, primul lucru de făcut este să măsori spațiul disponibil. Ai grijă ca masa pe care o alegi să nu împiedice deschiderea cuptorului, dulapurilor sau frigiderului, și nici a mobilierul cu sertare.

Deci, trebuie să decizi unde vei plasa această piesă de mobilier astfel încât să ai loc suficient și pentru scaune.

În bucătăria în formă de U sau L este mai bine să pui masa în centru pentru a te putea mișca liber. Dacă, în schimb, această încăpere este mică, va trebui să ai în vedere funcționalitatea mesei. Ține cont de forma și accesoriile sale, alege o masa de bucătărie pliabilă, extensibilă sau care poate fi montată pe perete.

Modul de întrebuințare a mesei

Vei folosi masa în fiecare zi doar pentru a mânca sau o vei folosi și pentru gătit? Gândește-te și la asta înainte de a alege între diferite tipuri de mese de bucătărie. Decizia ta va condiționa stilul și materialele. Dacă vrei să fie și un spațiu în plus pentru gătit, ai grijă la suprafața mesei pe care o alegi, exclude materialele poroase, precum lemnul, care se pot deteriora din cauza excesului de umiditate. În schimb, caută o masă ușor de curățat sau al cărei strat superior este foarte rezistent.

Formă

Această decizie depinde de câteva aspecte: spațiul disponibil și stilul de decorare a bucătăriei. Dar și de gusturile tale, desigur.

Dacă spațiul liber este o problemă, optează pentru o masă rotundă. Face parte din modelele cele mai compacte, iar absența colțurilor facilitează trecerea, oferind în același timp mai mult confort celor care stau în jurul ei. Dacă, în schimb, suprafața bucătăriei nu este un factor limitativ, poți alege o masă dreptunghiulară. Este o soluție bună atât când iei masa, cât și dacă o transformi în zonă de gătit.

Ca alternative intermediare există mesele ovale. Acestea au o eleganță aparte datorită capetelor rotunjite, iar în cazul în care au picior central sunt și ușor de manevrat.

Material

Lemn, inox și alte metale, rășină, sticlă securizată sau combinații dintre acestea. Varietatea materialelor pentru mesele de bucătărie este foarte largă. Cu siguranță vei găsi modelul potrivit bucătăriei tale în funcție de nevoile tale.

E bine să știi totuși că cel mai delicat material pentru bucătărie este lemnul natural, mai ales dacă ai copii mici. Deși este robust și rezistent, tinde să se zgârie și să se păteze mai repede.

Versatilitate

Dacă nu ai mult spațiu, dar ai o familie numeroasă, poate cea mai bună opțiune este o masă extensibilă pe care o poți extinde sau strânge după bunul plac. Trebuie să ții cont de suprafața sa odată extinsă, pentru a avea un minim de confort în jur.

O altă alternativă practică este masa de bucătărie pliabilă. În acest caz, dimensiunea potrivită trebuie aleasă în funcție de nevoile tale. O astfel de masă îți permite să extinzi doar o parte a mesei sau pe ambele. Totul depinde de cât spațiu ai disponibil sau de câte persoane vor sta la masă.

Dacă este posibil, alege o masă în culori deschise sau finisaje lucioase deoarece fiind luminoasă te va ajuta să mărești vizual bucătăria.

Scaune

Acestea trebuie să se combine bine cu masa și stilul bucătăriei, să fie confortabile și să nu ocupe mai mult spațiu în încăpere decât este necesar. În cazul spațiilor reduse, poți înlocui scaunele convenționale cu modele rabatabile sau taburete. Și, dacă există posibilitatea, pe una dintre laturile mesei poți pune o banchetă, ceea ce-ți permite să faci economie de scaune.

Acestea fiind zise, nu mai sta pe gânduri, solicită un credit pentru nevoi personale și cumpără-ți masa de care ai atâta nevoie. Creditul pentru nevoi personale este soluția perfectă pentru asigurarea celor mai bune condiții de trai în casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *