Peste 1500 de persoane au participat la Dor de Doină
Proiectul care a adus folclorul în atenția Generației Z s-a bucurat de o participare aproape dublă față de ediția precedentă. Asociația FRUI VITA a reușit să atragă peste 1500 de persoane printr-o paletă de activități atractive prin care au promovat patrimoniul, tradițiile și folclorul.
Generația tânără a avut ocazia să își reamintească rădăcinile participând la ateliere de meșteșuguri românești susținute de specialiști, iar copiii au putut face cunoștință cu doina și tradițiile în cadrul atelierelor interactive și a jocurilor surpriză pregătite de organizator.
Doina a răsunat în Grădina Botanică pe acorduri jazz și electro house
Publicul a avut ocazia să asculte străvechea Doină Românească – Horea Maramureșeană, prezentată într-un mod inedit, printr-o îngemănare a Doinei cu sonoritățile acustice și electronice din sfera jazzului la concertul oferit de Maria Casandra Hauși și Sorin Romanescu, prin proiectul NOD (NEW OLD DOINA).
Seara s-a încheiat cu un concert susținut de ARGATU, care a revenit la cea de-a doua ediție cu energia sa electrizantă creând o atmosferă de neuitat în care îmbinarea folclorului cu hip-hop-ul sau electro house-ul a animat sufletele publicului prezent la eveniment.
“Mulțumim tuturor participanților care au însuflețit evenimentul nostru din Gradină Botanică. Ne bucurăm că am realizat un proiect care a adus sens, a adus oameni împreună, zâmbete, bucurii și ne-a oferit un amalgam de emoții făcându-ne să trăim fiecare moment la intensități nebănuite. Vă așteptăm cu drag și voie bună să vă bucurați de proiectele pe care le pregătim în viitor” spune Ioana-Diana Bogdan-Teașcă, președinta Asociației FRUI VITA.
De altfel anul acesta Asociația FRUI VITA a dus mai departe proiectul manualului digital creat în prima ediție și l-a tradus în limba engleză pentru a fi astfel disponibil la nivel internațional tuturor celor pasionați și interesați de doină.