Folclorul românesc întâlnește muzica Indiei

În perioada 17-21 martie 2023, Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu susținerea Ambasadei Indiei la București și a Ministerului Culturii din India, organizează o serie de patru recitaluri inedite de nai, bansuri și tabla, ce aduc împreună muzica tradițională din România și India. Evenimentele vor avea loc la Oradea (17 martie, ora 19:00, la Filarmonica de Stat), Timișoara (18 martie, ora 19:00, la Sala Capitol), Cluj-Napoca (19 martie, ora 19:30, la Casa de Cultură a Studenților) și București (21 martie, ora 19:00, la Sala Dalles).

Prin confluența instrumentelor de suflat din cele două spații culturale, artiștii vor încânta publicul cu interpretări surprinzătoare ale unor îndrăgite piese din folclorul românesc, alături de un repertoriu inspirat din anotimpurile și festivalurile indiene. Concertul va ilustra diversitatea și bogăția muzicală a celor două țări, de la doină la dhun, de la horă la hori, de la sârbă la raga.

Narcisa Băleanu, la nai și voce,mesager al cântecului popular din Mehedinți și un artist cu implicare deosebită în conservarea muzicii tradiționale, va da glas celor mai reprezentative expresii muzicale ale sufletului românesc. Bhaskar Das, unul din tinerii maeștri ai muzicii clasice indiene la bansuri, va reda prin flautul său din bambus spiritul ancestral al civilizației indiene iar Amit Mishra, la tabla, va adăuga prin instrumentul său de percuție dinamism și forță întregii prezentări muzicale.

Se anunță o fascinantă călătorie sonoră pe două continente, prin care ascultătorii vor trăi emoția redescoperirii muzicii tradiționale românești în dialog cu o altă cultură a lumii.

Biletele de intrare pot fi cumpărate de pe EVENTBOOK, BILETE.ro, MYTICKET.ro, din librăriile Humanitas, Cărturești și de la casele de bilete ale Filarmonicii de Stat Oradea și Filarmonicii “Banatul” Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *