5 ateliere gratuite de dans, sunet, întrupare și poezie în mișcare pentru femei și adolescente

Femme monumentale. Femme végétale, un proiect derulat în Brașov de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You deschide discuția despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. Ca parte din proiectul de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste, în perioada septembrie – octombrie 2022, vor avea loc cinci ateliere gratuite de cercetare experiențială în vederea autocunoașterii și dezvoltării personale, destinate adolescentelor și femeilor din oraș, iar înscrierea se face prin email la adresa contact@femmedigitale.ro.

Cele cinci întâlniri experiențiale via dans, sunet, întrupare și poezie în mișcare sunt susținute de artistele Zeyla Tomlyn, Anamaria Guguian, Ana Drăgan, Negru Virginia și Oana Băluță, iar punctul de pornire va fi ce le preocupă pe participante astăzi ca persoane, artiste, mame, femei, adolescente, iar acestea vor explora apoi ce practici de dans contemporan, terapie somatică, cercuri de sunet și poezie pot fi adaptate și integrate în viața de zi cu zi.

Programul atelierelor este:

18 septembrie, ora 17:00 – Zeyla Tomlyn – Circle Sounds | Intuitive Singing Workshop – @ Poienița dinspre Șaua Tâmpei

22 septembrie, ora 18:45 – Anamaria Guguian – Cuvintele corpului @ Casa Armatei

25 septembrie, ora 17:00 – Ana Drăgan – Cuvântul, spațiul în mișcare pe pământ, pe hârtie sau în vânt @ NUC, Lacea 4

13 octombrie, ora 18:45 – Negru Virginia – Către centrul pământului și înapoi. Pentru forțe noi // Practici de dans, relaxare și mișcări contemporane @ Casa Armatei

14 octombrie, ora 18:00 – Oana Băluță – Dansul, efectiv! – Mișcare liberă pentru adolescente @ NUC, Lacea 4 

În urma atelierelor vor avea loc și trei performance-uri stradale adresate publicului larg, în care artistele din proiect vor genera noi abordări și reprezentări ale femininului. Performance-urile vor avea loc pe 28 septembrie la Cafe Central (strada Apollonia Hirscher 18), pe 9 octombrie pe promenada de sub Tâmpa și pe 15 octombrie, în poiana Șaua Tâmpei. Proiectul include și un afiș performativ cu artista Oana Băluță, care va putea fi văzut pe 1 octombrie în vitrina Centrului Cultural Reduta din Brașov.

Inițiativa încadrează locuri cheie ale patrimoniului local și vegetal într-un context cultural ce adresează mituri și istorii locale printr-o perspectivă actuală și inovatoare și își dorește să aducă la un loc atât publicul consumator de acte culturale, dar și artiștii locali, adolescenți, localnici și turiști aflați în trecere în spațiile în care vor avea loc evenimentele. Detalii despre proiect vor fi disponibile pe https://instagram.com/femmedigitale.ro.

Prin întreg demersul Femme monumentale. Femme végétale, artistele care l-au inițiat își doresc nu doar să stimuleze consumul cultural în rândul publicului din oraș dar și să creeze un nucleu de susținere a artistelor independente din Brașov, prin crearea unei platforme multimedia digitală, www.femmedigitale.ro, dedicată documentării proiectului și promovării artistelor implicate, care va fi lansată pe 15 septembrie. Pe termen lung, proiectul vizează maparea artistelor care lucrează și creează în Brașov și oferă o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora și, în plus, va funcționa ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *