Caravana Metropolis la Brasov – sase seri de filme de Oscar in aer liber – s-a incheiat

Caravana Metropolis – Cinema in Aer Liber (www.cinemainaerliber.ro) a poposit intre 4 – 9 iulie la Brasov, in Piata Sfatului. In al patrulea an consecutiv de proiectii la Brasov, vreme de sase seri, spectatorii au putut viziona filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar.

Programul festivalului a inclus unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au inregistrat succes atat din partea criticilor, cat si din partea publicului. Acestea au putut fi urmarite in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni.

Peste 2.500 de brasoveni au participat la proiectiile din Piata Sfatului, transformata in sala de cinema in aer liber, la HOF Cafe, la cele doua seri de scurtmetraje de Oscar si la spectacolul de sambata seara, sustinut de Barbarossa Group.

Filmele din selectia oficiala au fost:

DOAR SFARSITUL LUMII, in regia lui Xavier Dolan, rasplatit cu Marele premiu al Juriului si Premiul juriului ecumenic la Cannes 2016.

UN BARBAT NUMIT OVE/ A man called Ove (Suedia), regizat de Hannes Holm, a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain si a castigat Premiul Comedia europeana a anului la European Film Awards 2016.

THE SALESMAN, in regia lui Asghar Farhadi a castigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain in 2017, Premiile pentru Cel mai bun scenariu si Cel mai bun actor la Cannes 2016.

TONI ERDMANN, in regia lui Maren Ade, a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain in 2017, castigator al premiului Fipresci la Cannes 2017 si cu nominalizari la Globurile de Aur, Premiile BAFTA si Cesar.

MOONLIGHT, castigatorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor intr-un rol secundar si al Globului de Aur pentru Cel mai bun film.

VIATA MEA DE DOVLECEL, in regia lui Claude Barras, a fost nominalizat la Oscar in 2017 pentru Cel mai bun lungmetraj de animatie si este castigator al premiului pentru Cel mai bun film de animatie la European Film Award.

Caravana va continua in saptamanile urmatoare la Timisoara si Sibiu iar programul poate fi vazut aici: www.cinemainaerliber.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *